ΔΙΕΘΝΗ

Κατηγορώ Ερντογάν κατά ευρωπαϊκών χωρών

κατηγορώ-ερντογάν-κατά-ευρωπαϊκών-χω-851206

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ότι δεν βοηθούν αρκετά την Τουρκία στον αγώνα της κατά των Κούρδων ανταρτών, προσάπτοντας τους ότι δεν εκδίδουν τους τρομοκράτες που ζητεί και ότι δεν σταματούν τις πηγές χρηματοδότησής τους.

"Δυστυχώς ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη δεν έχουν προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη στην Τουρκία στον μεγαλόπνοο αγώνα της κατά της τρομοκρατίας", δήλωσε ο Ερντογάν στην σύνοδο κορυφής 12 χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε κάποια ή κάποιες χώρες.

"Παρ’ όλα τα βάσανα και τις πολύ αιματηρές επιθέσεις που έχουν στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας (της Τουρκίας), ορισμένες χώρες δεν έχουν διακόψει τα κανάλια χρηματοδότησης της τρομοκρατικής οργάνωσης, ανέχονται τον μηχανισμό της προπαγάνδας της και δεν εκδίδουν τους εγκληματίες", συνέχισε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Ερντογάν σημείωσε εξάλλου ότι η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), η οποία θεωρείται τρομοκρατική από την Άγκυρα και την ΕΕ, συνιστά μια απειλή όχι μόνον για τη χώρα του, αλλά και για αυτές της Ευρώπης.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου