ΔΙΕΘΝΗ

Απελευθέρωση του γάλλου δημοσιογράφου απαιτεί από την Αγκυρα το Παρίσι

απελευθέρωση-του-γάλλου-δημοσιογράφ-656975

Την απελευθέρωση του γάλλου δημοσιογράφου Ολιβιέ Μπερτράν που κρατείται από την Παρασκευή από την αστυνομία στην Τουρκία «απαιτεί» ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό χαρακτηρίζοντας την κράτησή του «απαράδεκτη».

«Είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί του μέσω της πρεσβείας μας. Κάνουμε τα πάντα για να επιτύχουμε την απελευθέρωσή του», δήλωσε ο Ερό στα Europe1/Les Echos/I-tele. «Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο. Η Γαλλία απαιτεί την απελευθέρωσή του», τόνισε.

Ο Ολιβιέ Μπερτράν, δημοσιογράφος του ιστότοπου Les Jours, συνελήφθη την Παρασκευή ενώ έκανε ρεπορτάζ στο Γκαζιάντεπ, κοντά στα συριακά σύνορα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες μετά τη σύλληψη πολλών τούρκων δημοσιογράφων και μελών της αντιπολίτευσης.

«Κυρίως δεν πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε με την Τουρκία, αν το κάναμε θα ήταν μεγάλο λάθος», δήλωσε ο Ερό, καταγγέλλοντας παράλληλα «τις προσβολές της ελευθερίας του Τύπου και τις αυθαίρετες συλλήψεις».

Συλλήψεις, απελάσεις, δυσκολίες διοικητικής φύσης: οι συνθήκες εργασίες έχουν επιδεινωθεί επίσης τους τελευταίους μήνες και για τους ξένους δημοσιογράφους στην Τουρκία, σύμφωνα με πολλούς ρεπόρτερ και οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου