ΔΙΕΘΝΗ

Το μπαλόνι ενός μικρού Γάλλου έφθασε μέχρι το… Σικάγο

το-μπαλόνι-ενός-μικρού-γάλλου-έφθασε-μ-673103

Ένα μπαλόνι που άφησε από τα χέρια του στις αρχές Ιουλίου μαθητής στην ανατολική Γαλλία ταξίδεψε έως το Σικάγο, όπου το βρήκε μία Αμερικανίδα η οποία του έστειλε στον οκτάχρονο μια καρτ ποστάλ λέγοντάς του ότι το μπαλόνι του ήρθε στα χέρια της.

Ο οκτάχρονος Φλοριάν ετών είχε γράψει το όνομα και τη διεύθυνσή του σε ένα αυτοκόλλητο που είχε κολλήσει στο μπαλόνι, το οποίο, αφού το φούσκωσε με ήλιο, άφησε να το πάρει ο αέρας μαζί με άλλα 150 κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο σχολείο του στο Σεριέρ ντε Μπριόρ, όπως δήλωσε η μητέρα Ναντίν Σβαϊτζερ.

Αυτήν την εβδομάδα, η οικογένεια έλαβε μια καρτ ποστάλ από το Σικάγο με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου και με την υπογραφή «Στέφανι». Το μήνυμα ήταν γραμμένο στα αγγλικά, ενώ η αποστολέας είχε στείλει και το αυτοκόλλητο του Φλοριάν, λέγοντας ότι εντόπισε το μπαλόνι «σε μια περιοχή, με ιδιαίτερη σημασία για εκείνη». Επιπλέον έγραφε: «να προσέχεις τον εαυτό σου».

Προκαλεί έκπληξη, αλλά «δεν είναι αδύνατο το ενδεχόμενο ένα τόσο ελαφρύ αντικείμενο όπως ένα μπαλόνι ή μια πλαστική τσάντα να διασχίσει τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα, έχοντας παρασυρθεί από τον άνεμο σε μεγάλο ύψος» δήλωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ετιέν Καπικιάν της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Γαλλίας (Meteo France).

«Δεν μπορούμε να προβαίνουμε παρά σε υποθέσεις, όμως […] μπορούμε να σκεφτούμε το σενάριο το μπαλόνι να παρασύρθηκε προς την ανατολική Ευρώπη κατόπιν να πήρε κατεύθυνση προς τη βόρεια Ρωσία, να διέσχισε την αρκτική ζώνη και να κατέληξε μέσω της Αλάσκας στο Σικάγο» προσέθεσε ο επιστήμονας.

Η μυστηριώδης αποστολέας από τις ΗΠΑ «δεν αποκάλυψε ούτε το επίθετό της ούτε τη διεύθυνσή της. Θα θέλαμε πολύ να την γνωρίσουμε, είναι όμως σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα» είπε η μητέρα του αγοριού

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου