ΔΙΕΘΝΗ

Toν κρατούσαν δεμένο επί 20 χρόνια σε σκοτεινό υπόγειο στη Βραζιλία

toν-κρατούσαν-δεμένο-επί-20-χρόνια-σε-σκοτ-675872

Υπόθεση «Κωσταλέξι» φέρεται να εκτυλίχθηκε στη Βραζιλία. Ένας 36χρονος άνδρας εντοπίστηκε χθες σε κατάσταση σοκ σε υπόγειο ιδιοκτησίας του πατέρα του. Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του Armando de Andrade εντελώς τυχαία, στο πλαίσιο μιας άλλης έρευνας για υπόθεση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο εν λόγω άνδρας φέρεται να κρατείτο παρά τη θέλησή του από τον πατέρα του και τη θετή του μητέρα επί 20 χρόνια στο υπόγειο, κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο ίδιος είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς όταν ήταν 16 ετών και φέρεται να κρατείτο σε έναν μικροσκοπικό χώρο χωρίς παράθυρα, δεμένος σε ένα κρεβάτι στο Σάο Πάολο.

Βρέθηκε με «τεράστια νύχια χεριών και ποδιών» και με μια μεγάλη γενειάδα που έφτανε έως τα πόδια του, σύμφωνα με μαρτυρίες. Οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν έκαναν λόγο για έναν υποσιτισμένο άνδρα.

Η αστυνομία εκτιμά ότι το θύμα ήταν αναγκασμένο να ζει για δύο δεκαετίες στο απόλυτο σκοτάδι, χωρίς λάμπες, ενώ μέσα στο υπόγειο βρέθηκαν ανθρώπινα περιττώματα. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Celso Marchiori, που διερεύνησε την υπόθεση, περιέγραψε τη στιγμή που εντοπίστηκε ο άνδρας: «Σηκώθηκε, ήταν εξασθενημένος και δεν μιλούσε καθόλου. Τον βγάλαμε έξω και παρέμεινε σιωπηλός. Δεν γνωρίζαμε εάν ήταν φοβισμένος ή ναρκωμένος. Ο Armando δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει ότι ήμασταν αστυνομικοί. Καλέσαμε για βοήθεια και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο».

«Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί και είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ζούσε υπό αυτές τις συνθήκες για 20 χρόνια. Είναι ένα μέρος που προκαλεί τρέλα, δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε. Δεν υπάρχει καθόλου φως» είπε ακόμη ο Marchiori.

Γείτονες στην περιοχή Guarulhos του Sao Paulo, της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, έφεραν στη μνήμη τους την εποχή που ο άνδρας ήταν 16 ετών, ένα φυσιολογικό παιδί που του άρεσε να κάνει σκέιτμπορντ και να παίζει κιθάρα. «Κάποια στιγμή εξαφανίστηκε εντελώς απροσδόκητα» σημείωσαν.

Οι γονείς του, σύμφωνα με τους γείτονες, ισχυρίστηκαν ότι ο 16χρονος είχε μετακομίσει κάπου αλλού στη Βραζιλία και πως ήταν καλά.

Ένας εκ των γειτόνων, ο Aparecido Rocha Brasil, εκτίμησε πως ο πατέρας και η θετή μητέρα ενδεχομένως να αποφάσισαν να τον κλειδώσουν στο υπόγειο, όταν άρχισε να «πειραματίζεται με το αλκοόλ».

Ο Ederson Silva, φίλος του Armando, ανέφερε στην αστυνομία ότι κάθε φορά που ρωτούσε για τον φίλο του, η απάντηση των γονέων ήταν πάντα η ίδια: «Βρίσκεται κάπου στα βορειοανατολικά, είναι καλά, δουλεύει, θα κάνει την οικογένειά του εκεί».

Σε βίντεο εμφανίζεται ένας άλλος φίλος του Armando να του μιλά και ο μέχρι πρότινος εξαφανισθείς μπορεί μόνο να γνέψει ή να κουνήσει το κεφάλι του σε ερωτήσεις που του γίνονται. Οι γονείς του θύματος παραμένουν ασύλληπτοι.

(zougla.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου