ΔΙΕΘΝΗ

Φιλιππίνες: Εκτελούν εν ψυχρώ τους εμπόρους ναρκωτικών

φιλιππίνες-εκτελούν-εν-ψυχρώ-τους-εμπ-676071

Ένα ανελέητο κυνήγι ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών εξελίσσεται στους δρόμους των Φιλιππινών. Από τον Ιούνιο όταν την εξουσία ανέλαβε ο Πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος υποσχόταν κάθαρση, έχουν εκτελεστεί συνολικά 3700 έμποροι ναρκωτικών, με το σχέδιο του να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Και μπορεί οι φωτογραφίες να απεικονίζουν οπλισμένους άνδρες της αστυνομίας και του στρατού να περιπολούν στους δρόμους της Μανίλα, ωστόσο η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο της χώρας πως έχει αναθέσει την επιχείριση “κάθαρσης” σε άλλες εγκληματικές οργανώσεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Μάλιστα, φαίνεται πως οι εκτελέσεις γίνονται στους δρόμους της Μανίλα, εν ψυχρώ, με τα πτώματα των εμπόρων να παραμένουν στους δρόμους, ως απόδειξη των πράξεων τους.

Η γερουσιαστής Leila de Lima, μια υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρώην υπουργός δικαιοσύνης, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι η ξένη επέμβαση είναι η μόνη ελπίδα για να τεθεί τέλος στο κράτος που εμπνέεται από εξωδικαστικές δολοφονίες που έχουν τρομοκρατήσει τμήματα του πληθυσμού, την ώρα που η αντιπολίτευση απειλεί πως θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο.

Συνεχίζεται η ένταση με τις ΗΠΑ

Σχετικά με την ένταση που υπάρχει στις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ, ο Ντουτέρτε δήλωσε ότι ο ίδιος δεν άρχισε αυτή την κατάσταση, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να φέρονται στις Φιλιππίνες, σαν ένα σκυλί που είναι δεμένο με λουρί. Τόνισε επίσης, ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να ξεχάσει τη διμερή αμυντική συμφωνία (EDCA), εάν ο ίδιος παραμείνει περισσότερο στην εξουσία.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου