ΔΙΕΘΝΗ

Ροζ σκάνδαλα στο Πεντάγωνο

ροζ-σκάνδαλα-στο-πεντάγωνο-693744

Ο στρατηγός Ρον Λούις, στρατιωτικός σύμβουλος του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, παύθηκε από τα καθήκοντά του τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς πλήρωσε λογαριασμούς σε κλαμπ στριπτίζ με την υπηρεσιακή του πιστωτική κάρτα, στο περιθώριο επίσημων ταξιδιών, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Ο στρατηγός είχε επιπλέον «ανάρμοστη» συμπεριφορά με γυναίκες του περιβάλλοντός του, σύμφωνα με την έκθεση του γενικού επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο στρατηγός Λούις είναι ένας από τους αξιωματικούς των ΗΠΑ που είχαν διαγράψει πορεία στις τάξεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους μέσα στους τελευταίους μήνες, καθώς ενεπλάκησαν σε σκανδαλώδεις ερωτικές σχέσεις ή τους βάρυναν υποψίες περί ανεντιμότητας.

Ο πτέραρχος Μάικλ Μπόμπεκ, πρώην πιλότος ελικοπτέρου σε μια περίοπτη μονάδα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, απαλλάχθηκε επίσης από τα καθήκοντά του στο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Το Πεντάγωνο τον κατηγορεί ότι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις αλλά κι ότι εγκαταστάθηκε μετά το διαζύγιό του σε ένα διαμέρισμα που πλήρωνε ένας λομπίστας μιας αμυντικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τον Τύπο.

Άλλος ένας πολλά υποσχόμενος στρατιωτικός, ο στρατηγός Ντέιβιντ Χάιτ, υποχρεώθηκε να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του την άνοιξη, μετά την αποκάλυψη μιας ερωτικής σχέσης που περιελάμβανε ανταλλαγή συντρόφων, σύμφωνα με τον Τύπο.

Οι λόγοι της απομάκρυνσης -τον Σεπτέμβριο- του διοικητή της πρώτης μεραρχίας Πεζικού, στρατηγού Ουέιν Γκρίσμπι, παραμένουν αντιθέτως μυστηριώδεις.

Αναφορικά με τον στρατηγό Λούις, τα στελέχη του Πενταγώνου αποκάλυψαν ότι είχε πάει σε ένα μπαρ μιας ροζ συνοικίας της Σεούλ τον Απρίλιο του 2015, στο περιθώριο ενός επίσημου ταξιδιού του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη γενική επιθεώρηση, ο στρατηγός, που δεν διαψεύδει τα γεγονότα, είχε πληρώσει τον λογαριασμό του «Candy Bar», ήτοι 1.125,98 δολάρια, με την υπηρεσιακή πιστωτική του κάρτα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου