ΔΙΕΘΝΗ

«Να δεχθεί ανεξάρτητη έρευνα»

να-δεχθεί-ανεξάρτητη-έρευνα-435439

Την «τιμωρία» του Ισραήλ για την επίθεση κατά του στολίσκου μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ζητά από τη διεθνή κοινότητα η Τουρκία. Δεν θα υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ εάν το τελευταίο αρνηθεί τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας του ΟΗΕ, λέει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος υπουργός κάλεσε το Ισραήλ να δώσει το «πράσινο φως» για τη σύσταση επιτροπής έρευνας που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, την οποία πρότεινε ο ΟΗΕ.

Εάν το Ισραήλ συμφωνήσει στη σύσταση της επιτροπής αυτής, «οι διμερείς σχέσεις θα πάρουν φυσικά μια άλλη κατεύθυνση», τόνισε, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «εάν (οι Ισραηλινοί) συνεχίσουν να αρνούνται, δεν υπάρχει θέμα εξομάλυνσης των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων».

«Εάν δε δεχθούν τη σύσταση της επιτροπής αυτής, αυτό θα σημαίνει ότι έχουν γεγονότα να κρύψουν» δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου και υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις για την ισραηλινή επίθεση.

«Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αυτής της διεθνούς ευθύνης. Εάν διαφύγουν σήμερα, δεν θα διαφύγουν αύριο,» υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου