ΔΙΕΘΝΗ

Αιθιοπία: Δεκάδες διαδηλωτές νεκροί από συμπλοκές στην Αντίς Αμπέμπα

αιθιοπία-δεκάδες-διαδηλωτές-νεκροί-α-698483

Δεκάδες διαδηλωτές έχασαν, το πρωί της Κυριακής, τη ζωή τους, όταν ποδοπατήθηκαν στο περιθώριο των θρησκευτικών εορτασμών στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα επικαλούμενα μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων. Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός.

Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται πως παρακολούθησαν φέτος το ετήσιο φεστιβάλ στο Μπισοφτού, στο περιθώριο του οποίου οργανώθηκαν διαδηλώσεις που οδήγησαν σε συμπλοκές με τις αρχές.

Το πρωί, μπλοκ διαδηλωτών που κατευθύνονταν προς το πόντιουμ που μιλούσαν εξέχοντα στελέχη της κυβέρνησης, απωθήθηκε από τις αστυνομικές αρχές οι οποίες έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αρκετοί διαδηλωτές να επιχειρήσουν να τρέξουν για να αποφύγουν τα αντίποινα, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν ή να πέσουν σε βαθιά χαντάκια που οριοθετούν την περιοχή.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την καταπάτηση βασικών ελευθεριών από την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένως εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την βίαιη μεταχείριση των διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου