ΔΙΕΘΝΗ

Χαμάς: Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον θάνατο του Πέρες

χαμάς-είμαστε-πολύ-χαρούμενοι-με-τον-θ-702047

«Ο παλαιστινιακός λαός είναι πολύ χαρούμενος για τον θάνατο αυτού του εγκληματία, που τους προκάλεσε αιματοχυσία», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης στο πρακτορείο Associated Press.

Τη χαρά της για τον θάνατο του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού του Ισραήλ Σιμόν Πέρες εξέφρασε η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

«Ο παλαιστινιακός λαός είναι πολύ χαρούμενος για τον θάνατο αυτού του εγκληματία, που τους προκάλεσε αιματοχυσία», δήλωσε εκπρόσωπος της Χαμάς στο πρακτορείο Associated Press.

«Ο Σιμόν Πέρες ήταν ο τελευταίος εναπομένων από τους ισραηλινούς αξιωματούχους που ίδρυσαν την κατοχή. Ο θάνατός του αποτελεί το τέλος μίας φάσης στην ιστορία αυτής της κατοχής και την έναρξη μίας νέας φάσης αδυναμίας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Η Χαμάς, που λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει ως δηλωμένο στόχο την καταστροφή του Ισραήλ.

Σε τελείως διαφορετική γραμμή ήταν το μήνυμα του επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος έστειλε συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένεια Πέρες, εκφράζοντας τη «θλίψη» του.

Ο κ. Αμπάς αποκάλεσε τον νεκρό ηγέτη εταίρο στην επίτευξη της «συμφωνίας των γενναίων» που επετεύχθη στο Όσλο το 1993. Ο Πέρες, ο τότε ισραηλινός πρωθυπουργός Ραμπίν και ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ έλαβαν από κοινού το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τη συμφωνία, η οποία ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Η συμφωνία του Όσλο προβλέπει λύση δύο κρατών, την οποία υποστήριζε θερμά ο Πέρες, όπως άλλωστε και ο κ. Αμπάς.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου