AROUND THE WEB

Ινδία: Smartphone της Samsung άρχισε να βγάζει καπνούς και σπίθες εν πτήσει

ινδία-smartphone-της-samsung-άρχισε-να-βγάζει-καπνούς-703004

Ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο που βρισκόταν μέσα σε μια αποσκευή άρχισε να βγάζει καπνούς κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της ινδικής εταιρείας IndoGo, σήμερα, ανακοίνωσαν οι ινδικές αρχές ασφάλειας της αεροπλοΐας, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές.

Οι επιβάτες του αεροσκάφους, το οποίο εκτελούσε πτήση από τη Σιγκαπούρη για το Τσενάι της Ινδίας, παρατήρησαν ότι αναδιδόταν καπνός από το ντουλάπι φύλαξης των αποσκευών και ενημέρωσαν το πλήρωμα. Οι αεροσυνοδοί διαπίστωσαν ότι έβγαινε καπνός και σπίθες από ένα κινητό Samsung Galaxy Note 2, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στο αεροδρόμιο του Τσενάι. Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται λίγες ημέρες, αφότου η Samsung ανακάλεσε τα κινητά Note 7 επειδή οι ελαττωματικές μπαταρίες τους μπορεί να πάρουν φωτιά κατά τη φόρτιση ή ακόμη και κατά τη χρήση του τηλεφώνου. Δεν έχουν αναφερθεί ωστόσο παρόμοια προβλήματα με το μοντέλο Note 2 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012.

Ένας εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας (DGCA) της Ινδίας είπε ότι θα ενημερωθούν όλες οι αεροπορικές εταιρείες ώστε να προειδοποιούν τους επιβάτες να κλείνουν εντελώς τα κινητά τηλέφωνα Samsung Note κατά τη διάρκεια των πτήσεων ή να αποφεύγουν τελείως να τα παίρνουν μαζί τους στο αεροπλάνο.

Η Samsung από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι το επεισόδιο διερευνάται και ότι η εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με τις ινδικές αρχές προκειμένου να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για το τι ακρβώς συνέβη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου