ΔΙΕΘΝΗ

Επιθέσεις ενόπλων σε τεμένη του Πακιστάν

επιθέσεις-ενόπλων-σε-τεμένη-του-πακισ-505609

Ενοπλοι επιτέθηκαν σε δύο τεμένη μιας ισλαμικής θρησκευτικής μειονότητας στη Λαχώρη στο βορειοδυτικό Πακιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 70 άτομα.
Τοπικός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 70 και οι τραυματίες ανέρχονται στους 78.
Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στα τεμένη των Αχμάντι, οι οποίοι θεωρούνται αιρετικοί από τους μουσουλμάνους του Πακιστάν, με χειροβομβίδες και πυρά, λίγο μετά από την προσευχή της Παρασκευής.
Οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι πιστοί κρατούνται όμηροι και ότι τα θύματα θα αυξηθούν, μιας και οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο ένα από τα δύο τεμένη.
«Υπάρχουν ορισμένοι όμηροι και σχεδιάζουμε επίθεση» δήλωσε ο Χαϊντέρ Ασράφ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στη συνοικία Γκάρχι Σάχου όπου βρίσκεται το ένα από τα δυο τζαμιά στο οποίο παραμένουν οι ένοπλοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία δύο ένοπλοι συνελήφθησαν.
Μάλιστα στο τζαμί στην περιοχή Γκάρχι Σάχου, αστυνομικοί αντάλλαξαν πυρά με τους ενόπλους. Ο αριθμός των θυμάτων σε αυτό το τζαμί είναι μεγαλύτερος μιας και τρεις από τους επιτιθέμενους, φορούσαν γιλέκα ζωσμένα με εκρηκτικά και ανατινάχθηκαν όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να εισέλθουν στο τζαμί.
Στο τζαμί στην περιοχή Μόντελ Τάουν τέσσερις ένοπλοι εισέβαλλαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως κατά των πιστών. Στη συνέχεια πέταξαν χειροβομβίδες.
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Λαχώρης, μιας και δύο ένοπλοι διαφεύγουν της σύλληψης.
Η μουσουλμανική αίρεση των Αχμάντι ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Το Πακιστάν είναι η μόνη μουσουλμανική χώρα που έχει χαρακτηρίσει τους Αχμάντι μη μουσουλμάνους.
Τα δύο τεμένη βρίσκονταν σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο.
Οργάνωση που συνδέεται με τους Tαλιμπάν του Πακιστάν και την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε δυο συνοικίες της Λαχώρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου