ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο Γάλλος υπ. Οικονομικών Ε.Μακρόν. Θα διεκδικήσει την προεδρία

παραιτήθηκε-ο-γάλλος-υπ-οικονομικών-ε-788989

Την παραίτησή του, έπειτα από μήνες φημών και διαψεύσεων, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν δει κατά τις προηγούμενες ώρες το φως της δημοσιότητας.

Ο Μακρόν είναι γνωστός για τις φιλελεύθερες απόψεις του ενώ δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες του να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας. Το χαρτοφυλάκιο θα ενσωματωθεί στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον Μισέλ Σαπέν.

Το απόγευμα, ο Μακρόν, ο οποίος έχει χαράξει τη δική του ανεξάρτητη γραμμή από την αρχή του έτους, συναντήθηκε με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και του υπέβαλε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με το βασικό άρθρο της Les Echos, στόχος του 38χρονου υπουργού είναι να πάρει τη δική του θέση στην κούρσα για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές του Απριλίου – Μαΐου 2017.

Έχοντας εκφράσει πολλές φορές την ενόχλησή του με το Ελιζέ, τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι ο Ολάντ δεν ήταν αρκετά γρήγορος όσον αφορά τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, ο Μακρόν είναι γνωστός για τις φιλελεύθερες απόψεις του ενώ δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες του να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας.

Τον Μάιο, λάνσαρε το λεγόμενο Great March, μία εκστρατεία με σκοπό να συγκεντρώσει τα παράπονα των ψηφοφόρων εν όψει των προεδρικών εκλογών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου