ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Μόσχα. Άνδρας με εκρηκτικά κρατά ομήρους σε τράπεζα

συναγερμός-στη-μόσχα-άνδρας-με-εκρηκτ-793275

Τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας στο κέντρο της Μόσχας, αφού ένας άνδρας που φέρεται να έχει μαζί του εκρηκτικά, έχει κρατήσει τουλάχιστον έναν όμηρο μέσα σε μία τράπεζα και απαιτεί διαπραγματεύσεις με τις Αρχές.

Συναγερμός έχει σημάνει στην “καρδιά” της Μόσχας. Ένας άνδρας που σύμφωνα με το sputniknews.com φορά στο λαιμό του ένα “κίτρινο κουτί”, έχει κρατήσει ομήρους σε μία τράπεζα και απειλεί να ανατιναχθεί!

Εδώ και λίγη ώρα έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο και μία φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τον δράστη…

Φωτό twitter / @infomoscow24
Άγνωστα τα κίνητρά του

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν όμηρο, ωστόσο πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για περισσότερους. Το περιστατικό συμβαίνει στο κέντρο της Μόσχας και συγκεκριμένα στην τράπεζα Citibank, που βρίσκεται στην οδό Bolshaya Nikitskaya.

Εργαζόμενοι που κατάφεραν να φύγουν από την τράπεζα, δήλωσαν πως ο άνδρας μπήκε στο υποκατάστημα και απαίτησε να μιλήσει με ένα διαπραγματευτή της αστυνομίας. Ακόμη τόνισαν πως απειλούσε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά, με τα κίνητρά του να παραμένουν προς το παρόν ασαφή.

Το rt.com μεταδίδει πως στο εσωτερικό της τράπεζας βρίσκονται τρεις εργαζόμενοί της αλλά κι ένας πελάτης και πλέον ο άνδρας που απειλεί να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά -τα οποία υποστηρίζει πως έχει μαζί του- βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ρωσική αστυνομία.

Ένας ειδικός στις διαπραγματεύσεις έχει μπει στο κρίτιο, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας, Anatoly Yakunin, μαζί με αξιωματούχους έχουν ήδη φτάσει στο σημείο, όπως μεταδίδει το TASS.

Αστυνομικοί αλλά και άνδρες της ρωσικής εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί γύρω από την τράπεζα, την ώρα που η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλεισθεί.

(newsit.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου