ΔΙΕΘΝΗ

Την άρση του εμπάργκο ανακοίνωσε ο Ομπάμα από το Βιετνάμ

την-άρση-του-εμπάργκο-ανακοίνωσε-ο-ομπ-845149

Την άρση του εμπάργκο που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ, για τις πωλήσεις όπλων στο Βιετνάμ, προκειμένου η ασιατική χώρα ν’ αποκτήσει πρόσβαση στη σύγχρονη αμερικανική αμυντική τεχνολογία, ανακοίνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα.

Έτσι τερματίζεται το τελευταίο απομεινάρι του πολέμου στις σχέσεις των δύο χωρών.

Μερική άρση των περιορισμών έγινε το 2014, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η ολοκληρωτική άρση του εμπάργκο, θ’ αποδυναμώσει τη διαπραγματευτική θέση των ΗΠΑ, έναντι ζητημάτων που σχετίζονται με το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο Βιετνάμ.

Ωστόσο, αρκετοί Αμερικανοί σύμβουλοι υποστηρίζουν την παραπέρα άρση του εμπάργκο, προκειμένου η Ουάσιγκτον να δείξει πρακτική υποστήριξη στην προσπάθεια που κάνει το Βιετνάμ, προκειμένου να ενισχύσει την αποτρεπτική αμυντική ικανότητα του, έναντι της Κίνας.

Σήμερα, άλλωστε, πρώτη ημέρα της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στη χώρα ανακοινώθηκε πως η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους VietJet υπέγραψε συμφωνία για την αγορά 100 αεροσκαφών Boeing 737 MAX 200.

Ο αμερικανός πρόεδρος πραγματοποιεί το δέκατο ταξίδι του επί ασιατικού εδάφους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «στρατηγικής αναδιάρθρωσης» στην ήπειρο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου