ΔΙΕΘΝΗ

Βράζει η Γαλλία για το εργασιακό, μπλόκο της αστυνομίας σε ακτιβιστές

βράζει-η-γαλλία-για-το-εργασιακό-μπλόκ-847626

Νέο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων σαρώνει την Γαλλία για τα εργασιακά. Η Αστυνομία απαγορεύει σε ακτιβιστές που είχαν λάβει μέρος σε προηγούμενες διαδηλώσεις (στη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν επεισόδια) να λάβουν μέρους στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αστυνομίας, απαγορεύεται «σε συγκεκριμένα άτομα, που είχαν εντοπιστεί σε προηγούμενες διαδηλώσεις» την πρόσβαση στα σημεία των συγκεντρώσεων, σύμφωνα και με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έτσι κι αλλιώς ισχύει στη Γαλλία.

Επτά συνδικάτα (το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι το CGT) διοργανώνει την έκτη διαδήλωση σε διάστημα δύο μηνών, την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ επιμένει, σημειώνοντας: «Καλύτερα δυσάρεστος, παρά άπραγος».

Διαδηλώσεις αναμένεται να διοργανωθούν σε πολλές πόλης της Γαλλίας. Στο Παρίσι, στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων θα βρεθεί το 7ο και το 14ο διαμέρισμα.

Επίσης κινητοποιήσεις πραγματοποιεί το συνδικάτο των εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών σε Νάντη, Μασσαλία, Μπορντώ.

Στη Νάντη, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών.

Οδηγοί φορτηγών προχώρησαν την Τρίτη σε αποκλεισμούς αυτοκινητόδρομων σε ολόκληρη γη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο εργασιακό νόμο.

Οι αντιδράσεις έγιναν ακόμα πιο έντονες όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει τον νέο εργασιακό νόμο με προεδρικό διάταγμα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου