ΔΙΕΘΝΗ

Αιματηρή Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη

αιματηρή-πρωτομαγιά-στην-κωνσταντιν-13280

Το πιο σκληρό του πρόσωπο έδειξε το καθεστώς του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τον σημερινό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Νωρίς το πρωί ξέσπασαν ταραχές, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών και δακρυγόνων ενώ αρκετοί διαδηλωτές φέρονται να έχουν προσαχθεί και να κρατούνται σε αστυνομική κλούβα, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης.

Πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν πως ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια επεισοδίων, που αμαύρωσαν τη διαδήλωση υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων. Το RT ενημέρωσε πως ο άνθρωπος που σκοτώθηκε είναι ο 57χρονος Nail Mavus ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο καθώς ποδοπατήθηκε από το πλήθος, ενώ επιχειρούσε να εισέλθει στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης. Ο 57χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ωστόσο ήταν ήδη αργά…

Αξίζει να σημειωθεί πως από το αυστηρό καθεστώς του «Σουλτάνου» έχει απαγορευθεί ο εορτασμός για τη σημερινή ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι αστυνομικές αρχές πάντως, έχουν συμφωνήσει με μερικές εργατικές οργανώσεις να τιμήσουν την ημέρα σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο προάστιο Μπακίρκιοϊ, κοντά στο αεροδρόμιο.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία χρησιμοποίησε και αύρες νερού, προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος που βρισκόταν κοντά σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής.

Στο μεταξύ εκπρόσωποι των δυνάμεων ασφαλείας ισχυρίστηκαν πως απέτρεψαν μία επίθεση του Ισλαμικού Χαλιφάτου που είχε σχεδιαστεί για σήμερα, στην Άγκυρα.

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου