ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πέντε συλλήψεις για ακροδεξιά τρομοκρατία με στόχο κέντρα υποδοχής

γερμανία-πέντε-συλλήψεις-για-ακροδεξ-23822

Στη σύλληψη πέντε ατόμων στο Φράιταλ, κοντά στη Δρέσδη, προχώρησαν ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας, κάνοντας εφόδους στις οποίες βρέθηκε μεγάλη ποσότητα υλικών εμπρησμού.

Η ομάδα θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από εμπρησμούς κέντρων για πρόσφυγες και οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, βαριά σωματική βλάβη και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε την Τρίτη η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία, 200 αξιωματούχοι έκαναν εφόδους σε σπίτια και διαμερίσματα στο Φράιταλ καταλήγοντας στις πέντε συλλήψεις.

Ο «πυρήνας», σύμφωνα με τις αρχές, φέρεται να ήταν ενεργός από τον Ιούλιο. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε «τριψήφιος αριθμός αντικειμένων που χρησιμοποιούνται για ανάφλεξη, διαφορετικού τύπου, που είχαν αγοραστεί από την Τσεχία», όπως ανέφερε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel, αυτόν τον τύπο αντικειμένων χρησιμοποιούσε και νεοναζιστική ομάδα που είχε εξαρθρωθεί τον Ιανουάριο.

Η έφοδος σχετίζεται με δύο ποινικές έρευνες που έχουν κινηθεί σε βάρος συνολικά επτά ατόμων για ίδρυση «πολιτοφυλακής». Την έρευνα είχε ξεκινήσει η οικεία εισαγγελία, πριν ο φάκελος διαβιβαστεί στην ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου