ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Κάμερον

παραιτήθηκε-ο-υπουργός-εργασίας-της-κ-61201

Την παραίτηση του από την θέση του υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης Κάμερον ανακοίνωσε ο Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, εκφράζοντας τις διαφωνίες του για τις περικοπές επιδομάτων ύψους 4 δισ. λιρών που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2016.

Στην επιστολή παραίτησης του ο Βρετανός υπουργός τόνισε πως κατέληξε στην απόφαση του αυτή έπειτα από την απόφαση για περικοπές στα επιδόματα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Οι περικοπές αυτές δεν είναι υπερασπίσιμες και τελικά έτσι όπως παρουσιάζονται προκύπτει όφελος για τους υψηλόμισθους» αναφέρει ο παραιτηθείς υπουργός.

Ο Ίαν Ντάνκαν Σμιθ υπήρξε και αρχηγός των Συντηρητικών για μια διετία (2001-2003) στα χρόνια της πρωθυπουργίας του Τόνι Μπλερ.

«Έκπληξη και απογοήτευση» για την απόφαση του Ίαν Ντάνκαν Σμιθ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κάμερον.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι αποφάσεις για τον νέο προϋπολογισμό ήταν συλλογικές και ότι το κονδύλι για τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν περικόπτεται, αλλά γίνεται καλύτερη διαχείριση, ώστε τα επιδόματα να φτάνουν σε αυτούς που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Στον προϋπολογισμό που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν προβλέπεται επιπλέον κονδύλι 1 δισ. λιρών στα συγκεκριμένα επιδόματα, όμως, από τις αλλαγές που γίνονται στα κριτήρια προβλέπεται μείωση των κονδυλίων κατά 4,4 δισ. λίρες έως το 2020-21.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου