ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Τουλάχιστον 41 νεκροί, 75 τραυματίες σε επιδρομές της συμμαχίας

υεμένη-τουλάχιστον-41-νεκροί-75-τραυματί-66211

Αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει εμπλακεί από πέρυσι στον πόλεμο στην Υεμένη, είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 41 άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι 75 όταν επλήγη αγορά στην επαρχία Χάτζα, ανακοίνωσε ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος.

Οι τρεις αεροπορικές επιδρομές έπληξαν μια αγορά στην περιοχή Μουστάμπα, όπως δήλωσε ο Αϊμάν Μαθκούρ, διευθυντής των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας.

Κατά την ίδια πηγή, συγγενείς των θυμάτων περισυνέλεξαν τις σορούς και μετέφεραν τους τραυματίες σε δύο νοσοκομεία της περιοχής.

Η επαρχία Χάτζα, στη βόρεια Υεμένη, ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι.

Ένα στέλεχος νοσοκομείου το οποίο διευθύνει η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέφερε πως σε αυτό έφθασαν 41 σοροί και διακομίστηκαν 35 τραυματίες. Κατά τον αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας, οι νεκροί είναι όλοι άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ «ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί» περαιτέρω.

Ανάμεσα στους τραυματίες, σύμφωνα με αναρτήσεις της οργάνωσης ΓΧΣ στο Twitter, είναι κι ένα παιδί οκτώ ετών σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της συμμαχίας υπό σαουδαραβική ηγεσία για σχόλια. Το πρακτορείο ειδήσεων Saba Net, το οποίο ελέγχεται από τους Χούτι, έκανε λόγο για τουλάχιστον 65 νεκρούς και 55 τραυματίες από τις επιδρομές που έπληξαν μια αγορά κι ένα εστιατόριο στη Μουστάμπα.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου