ΔΙΕΘΝΗ

Αποκλείει ο Άσαντ παύση εχθροπραξιών εντός μίας εβδομάδας

αποκλείει-ο-άσαντ-παύση-εχθροπραξιών-106116

Αν ο σύρος πρόεδρος έδειχνε τις προθέσεις του για τις στρατιωτικές εξελίξεις στη Συρία μιλώντας σε δικαστές, η «συνεννόηση στο Μόναχο» για παύση εχθροπραξιών μοιάζει να αποκλείεται: «Ποιος μπορεί να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για να γίνει αυτό σε μία εβδομάδα; Κανείς» είπε.

Στο Μόναχο, οι ξένες δυνάμεις είχαν συμφωνήσει τα ξημερώματα της Παρασκευής -έπειτα από μαραθώνιες συνομιλίες που στιγματίστηκαν κυρίως από την κόντρα με τη Ρωσία- να πιέσουν για παύση εχθροπραξιών στη Συρία μέσα σε μία εβδομάδα.

Από την παύση εχθροπραξιών θα εξαιρούνταν οι επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων (τόσο της ISIS όσο και του Αλ Νούσρα της Αλ Κάιντα) και οι ρωσικές επιδρομές.

«Ωραία, αλλά ποιος μπορεί να διασφαλίσει τους όρους σε μία εβδομάδα; Κανείς» είπε ο Άσαντ μιλώντας ενώπιον δικαστικών στη Δαμασκό, σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA.

«Εκεχειρίες γίνονται μεταξύ κρατών και στρατών, όχι μεταξύ ενός κράτους και τρομοκρατών» ανέφερε, κατηγορώντας επίσης τη Δύση ότι «μιλά για εκεχειρία μόνο όταν οι ένοπλοι χάνουν έδαφος».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου