ΔΙΕΘΝΗ

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε κωμόπολη στην περιφέρεια της Ντεραά

ο-συριακός-στρατός-ανακατέλαβε-κωμόπ-121339

Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Άσαντ ανακατέλαβαν την κωμόπολη Αταμάν στο νότιο τμήμα της χώρας, κοντά στην πόλη της Ντεραά, σύμφωνα με αναφορές από το συριακό έδαφος. Είχαν προηγηθεί επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας στην ευρύτερη περιοχή – ενώ οι συνομιλίες στη Γενεύη έχουν μπει στον πάγο.

Σύμφωνα τόσο με την οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που συλλέγει πληροφορίες από τον συριακό εμφύλιο, όσο και με την επίσημη τηλεόραση της Χεζμπολάχ του Λιβάνου (η οποία μάχεται στο πλευρά του Άσαντ) Al Manar, το Αταμάν ανακαταλήφθηκε την Παρασκευή από δυνάμεις του στρατού και «φίλιων οργανώσεων».

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ρωσικές επιδρομές στην ευρύτερη περιοχή.

Η εξέλιξη προστίθεται στην προέλαση του συριακού στρατού γύρω από το Χαλέπι τις τελευταίες ημέρες, στο βόρειο τμήμα της χώρας, με την υποστήριξη της λιβανικής Χεζμπολάχ.

Οι αναφορές για το Χαλέπι δείχνουν πως η πίεση παραμένει. Η τουρκική πλευρά, διά του πρωθυπουργού Νταβούτογλου, είχε αναφέρει την Πέμπτη πως δεκάδες χιλιάδες Σύροι από την περιφέρεια είχαν κινηθεί προς τα τουρκικά σύνορα εξαιτίας των εχθροπραξιών, διαπιστώνοντας κίνδυνο «να πολιορκηθεί και να λιμοκτονήσει» το Χαλέπι.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου