ΔΙΕΘΝΗ

Η UNICEF επιβεβαιώνει περιπτώσεις σοβαρού υποσιτισμού παιδιών στη Μαντάγια

η-unicef-επιβεβαιώνει-περιπτώσεις-σοβαρού-149712

Η UNICEF επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν κρούσματα σοβαρού υποσιτισμού μεταξύ των παιδιών στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια της Συρίας, όπου αυτήν την εβδομάδα παραδόθηκε βοήθεια σε χιλιάδες ανθρώπους που λιμοκτονούν εξαιτίας του πολύμηνου αποκλεισμού της.

«Η UNICEF μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκαν κρούσματα σοβαρού υποσιτισμού μεταξύ των παιδιών”, αναφέρει η διεθνής οργάνωση στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα μετά την είσοδο στην πόλη τη Δευτέρα εργαζομένων στον ΟΗΕ και τον Ερυθρό Σταυρό για να παραδώσουν στους κατοίκους της βοήθεια για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο.

Μέλη του προσωπικού της UNICEF είδαν ένα 16χρονο αγόρι να πεθαίνει από σοβαρό υποσιτισμό, επισημαίνει η ίδια στην ανακοίνωσή της.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πείνα στη Μαντάγια σύμφωνα με οργανώσεις, γιατρούς της περιοχής και τοπικές υπηρεσίες αρωγής στη Μαντάγια, η οποία πολιορκείται από τις συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Από τα 25 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών που εξετάστηκαν από το προσωπικό της και αυτό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα 22 παρουσιάζουν συμπτώματα «μετρίου έως σοβαρού» υποσιτισμού, υπογράμμισε επίσης η UNICEF.

Η παράδοση βοήθειας στη Μαντάγια κατέστη δυνατή στο πλαίσιο συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών, η οποία προέβλεπε επίσης την παράδοση βοήθειας σε χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε δύο σιιτικές κοινότητες στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, τις Φούα και Καφράγια, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, οι οποίες πολιορκούνται από δυνάμεις των ανταρτών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου