ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο με θάνατο Παλαιστινίου από πυρά Αιγυπτίων συνοριοφυλάκων

βίντεο-με-θάνατο-παλαιστινίου-από-πυρ-174710

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει βίντεο στο οποίο Αιγύπτιοι συνοριοφύλακεςπυροβολούν και σκοτώνουν έναν άοπλο 28χρονο Παλαιστίνιο, λίγο αφού έχει φτάσει κολυμπώντας γυμνός από τη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Al Jazeera, πρόκειται για τον Ισάκ Χαλίλ Χασάν, που πέρασε προσπάθησε να φτάσει στην αιγυπτιακή πλευρά κολυμπώντας και περνώνας συρματόπλεγμα. Όπως είπε στο Al Jazeera ο ξάδελφός του, Αχμάντ, είχε παρουσιάσει έντονα ψυχολογικά προβλήματα, καθώς δεν μπορούσε να φύγει από τη Γάζα και να πάει στην Αίγυπτο για θεραπεία. Κατά τον ίδιο, ο Χασάν επισκεπτόταν τη Ράφα και έμενε στο σπίτι της αδελφής του. «Δεν νομίζω πως ο Χασάν ήξερε ή περίμενε ότι ο αιγυπτιακός στρατός θα άνοιγε πυρ εναντίον του» είπε σχετικά, τονίζοντας ότι οι πράξεις του ξαδέλφου του δεν αποτελούσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου και ότι δεν προσπαθούσε να περάσει παράνομα στη χώρα.

«Ήταν άνεργος, απελπισμένος και βαθιά θυμωμένος επειδή δεν μπορούσε να φύγει από τη Γάζα για θεραπεία. Αλλά οι Αιγύπτιοι ποτέ δεν του επέτρεψαν να φύγει ή να περάσει τα σύνορα. Οι Αιγύπτιοι είναι ίδιοι, αν όχι ακόμα χειρότεροι, από τους Ισραηλινούς, όσον αφορά στο πώς αντιμετωπίζουν τους Παλαιστίνιους» είπε στο Al Jazeera.

To πέρασμα της Ράφα ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Γάζα είναι κλειστό όλο το χρόνο και ανοίγει μόνος για 3-4 ώρες ετησίως από την Αίγυπτο. Το άλλο πέρασμα είναι το Ερέζ, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα.

huffingtonpost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου