ΔΙΕΘΝΗ

«Ντροπή της Αμερικής ο Τραμπ» λέει Σαουδάραβας πρίγκιπας

ντροπή-της-αμερικής-ο-τραμπ-λέει-σαο-193113

Ο σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος και μέλος της βασιλικής οικογένειας πρίγκιπας αλ-Ουαλίντ μπεν Ταλάλ δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μια «ντροπή» για «όλη την Αμερική» και πως θα πρέπει να αποσυρθεί από την εκστρατεία για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο πρίγκιπας Ουαλίντ, ο οποίος διευθύνει τον όμιλο Kingdom Holding Co, τα συμφέροντα του οποίου φθάνουν μέχρι τον αμερικανικό τραπεζικό γίγαντα Citigroup, αντέδρασε με τον τρόπο αυτό στις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Τραμπ, ο οποίος πρότεινε να απαγορευθεί στους μουσουλμάνους η είσοδος στις ΗΠΑ.

“@realDonaldTrump είστε ντροπή όχι μόνο για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αλλά για όλη την Αμερική”, έγραψε αργά χθες το βράδυ ο πρίγκιπας αλ-Ουαλίντ στον λογαριασμό του στο Twitter, @Alwaleed_Talal.

“Αποσυρθείτε από την κούρσα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δεν θα την κερδίσετε ποτέ”, πρόσθεσε ο πρίγκιπας, ο οποίος είναι ανεψιός του βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας. Μέσα σε λίγες ώρες, ήρθε η απάντηση του Τραμπ, επίσης στο Twitter.

“Ο ανόητος πρίγκιπας @Alwaleed_Talal θέλει να ελέγχει τους αμερικανούς πολιτικούς μας με τα χρήματα του μπαμπά”, έγραψε. “Δεν θα μπορεί όταν εκλεγώ”.

Μια ανακοίνωση που εστάλη σήμερα το πρωί από το γραφείο του πρίγκιπα αλ-Ουαλίντ διευκρίνιζει ότι το μήνυμα στο Twitter ήταν μια απάντηση στην “αντιισλαμική δήλωση” του Ντόναλντ Τραμπ.

Η εταιρεία Kingdom Holding Co του σαουδάραβα πρίγκιπα έχει συμφέροντα σε δραστηριότητες τόσο διαφορετικές όσο το πάρκο ψυχαγωγίας Euro Disney, η ξενοδοχειακή αλυσίδα Four Seasons, ο τραπεζικός όμιλος Citigroup και η εταιρεία μέσων ενημέρωσης News Corporation. Ο σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος έγινε εξάλλου ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter. Τον Ιούλιο ανακοίνωσε πως τα επόμενα χρόνια θα δωρίσει 32 δισεκ. δολάρια σε φιλανθρωπίες μέσω του ιδρύματος Alwaleed Philantrhropies.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου