ΔΙΕΘΝΗ

Wikileaks: H Αθήνα εξήγησε στις ΗΠΑ την «εμπρηστική τουρκική στάση» στο Αιγαίο

wikileaks-h-αθήνα-εξήγησε-στις-ηπα-την-εμπρηστ-216997

«Με 40 παραβιάσεις στο Αιγαίο την ημέρα, δεν μπορούμε να είμαστε πιο θετικοί απέναντι στην Άγκυρα»: Αυτά τα λόγια του έλληνα ΥΠΕΞ το 2005 προς τον αμερικανό πρέσβη μεταφέρει τηλεγράφημα προς την Ουάσινγκτον, καταγράφοντας τη δυσφορία της Αθήνας για την τουρκική στάση στο Αιγαίο.

Σε σήμα της αμερικανικής πρεσβείας που δημοσιεύει το Wikileaks, η στάση της Άγκυρας χαρακτηρίζεται εμπρηστική ενώ επισημαίνεται η σχετική μείωση εκείνο τον καιρό των περιστατικών που καταγράφηκαν.

Το σήμα, με διαβάθμιση εμπιστευτικό και το οποίο διέρρευσε στον ιστότοπο, στάλθηκε από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2005, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε στο τοπίο των παραβιάσεων.

Ο τότε υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης είχε «επαναλάβει στον πρέσβη το επιχείρημα της ελληνικής πλευράς πως ο υψηλός αριθμός παραβιάσεων καθιστά όλο και πιο δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να υπερασπιστεί τη συνεργασία με την Τουρκία σε άλλους τομείς, περιλαμβανομένου εκείνου της ΕΕ», αναφέρει το σήμα.

«Ο Μολυβιάτης υπογράμμισε πως η Τουρκία δεν χρειάζεται να στέλνει 40 αεροσκάφη την ημέρα στον διαφιλονικούμενο εναέριο χώρο για να υποστηρίξει την πολιτική της θέση» αναφέρει το σήμα. «Θα μπορούσε, επέμεινε, να στείλει μία πτήση την εβδομάδα και να καταφέρει το ίδιο» συνεχίζεται το κείμενο, μεταφέροντας την θέση του ΥΠΕΞ.

Ο Π.Μολυβιάτης, συνεχίζει το σήμα, ανέφερε πως «αν οι Τούρκοι ακολουθήσαν λιγότερο εμπρηστική πολιτική στο Αιγαίο, θα υπήρχε πολύ θετικότερο κλίμα για την Τουρκία στην Ελλάδα».

Ο αμερικανός πρέσβης από την πλευρά του, αναφέρει το σήμα, «ρώτησε εάν η Ελλάδα διαχωρίσει επαρκώς μεταξύ παραβιάσεων του εναέριου χώρου και παραβάσεων».

Ο πρέσβης «σημείωσε πως η ελληνική αξιοπιστία θα ενισχυόταν αν η ελληνική πλευρά στεκόταν περισσότερο μόνο στην τουρκικές παραβιάσεων εντός έξι αυτικών μιλίων, όπου τα περιστατικά είναι λιγότερα και η διεθνής νομοθεσία σαφέστερη» αναφέρει το σήμα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου