ΔΙΕΘΝΗ

Αντλίες νερού εναντίον διαδηλωτών στη Μανίλα

αντλίες-νερού-εναντίον-διαδηλωτών-στ-227098

H αστυνομία στις Φιλιππίνες έκανε σήμερα χρήση αντλιών νερού στη Μανίλα για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη σύνοδο κορυφής της APEC στην οποία μετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων 21 κρατών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, ανάμεσά τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Οι διαδηλωτές, υψώνοντας τη γροθιά τους στον αέρα, φώναζαν συνθήματα κατά της ετήσιας συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που θα ολοκληρωθεί απόψε.

Οι αστυνομικοί εξοπλισμένοι με ξύλινα κλομπ και ασπίδες έκαναν χρήση αντλιών νερού, όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν οδοφράγματα που εμποδίζουν την πρόσβαση στο κτίριο όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής, περίπου ένα χιλιόμετρο πιο μακριά, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Μπενίνο Ακίνο, υποδεχόταν τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ και άλλους ηγέτες, στην έναρξη των εργασιών της δεύτερης και τελευταίας ημέρας της συνόδου.

“Ο Ακίνο θα έπρεπε να προστατεύσει τον λαό του, η παγκοσμιοποίηση έχει προκαλέσει μείωση στις τιμές των προϊόντων μας. Μόλις που καλύπτουμε τα έξοδά μας”, δήλωσε ένας διαδηλωτής, ο 47χρονος Νίντα Φλορέσκα, καλλιεργητής ρυζιού. “Δεν έχουμε τα μέσα ούτε καν για την άρδευση των καλλιεργειών μας. Ο Ακίνο θα έπρεπε πρώτα να σκεφτεί εμάς”.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, σχεδόν 2.000 διαδηλωτές μετείχαν στην κινητοποίηση. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις.

Περισσότεροι από 20.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για τη διεξαγωγή της συνόδου αυτής, για την οποία έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κυρίως μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου