ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ κλείνει παλαιστινιακό ραδιοφωνικό σταθμό

το-ισραήλ-κλείνει-παλαιστινιακό-ραδι-253376

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε τον παλαιστινιακό ραδιοφωνικό σταθμό Al Hurria στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με την κατηγορία ότι ενθαρρύνει τις επιθέσεις με μαχαίρι και ότι μεταδίδει “ψευδείς πληροφορίες” προκειμένου να υποκινεί στη βία.

Οι στρατιώτες κατάσχεσαν τον εξοπλισμό μετάδοσης “για να αποτρέψουν εκστρατεία υποκίνησης η οποία προκάλεσε μια έκρηξη της βίας στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες”, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του στρατού σε ανακοίνωση.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Al Hurria κατηγορείται κυρίως ότι “ενθάρρυνε τις επιθέσεις με μαχαίρι, τις βίαιες ταραχές και ότι μετέδωσε ψευδείς και κακόβουλες πληροφορίες, ισχυριζόμενος ότι οι (ισραηλινές) δυνάμεις ασφαλείας εκτελούν και να απάγουν Παλαιστινίους προκειμένου να προκαλούν επεισόδια βίας”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, όπως; μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο σταθμός ιδρύθηκε το 2002 στη Γάζα από το κίνημα Φάταχ, του οποίου ηγείται ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Η έδρα του μεταφέρθηκε στη συνέχεια στη Χεβρώνα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους ισλαμιστές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας το 2007.

Ο Al Hurria είχε ήδη κλείσει το 2002 και ξανά το 2008. Ο στρατός δεν διευκρίνισε πόσο θα παραμείνει κλειστός ο ραδιοφωνικός σταθμός.

Από την 1η Οκτωβρίου, τα βίαια επεισόδια στα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 68 Παλαιστινίων, ενός Άραβα πολίτη του Ισραήλ και εννέα Ισραηλινών.

Οι μισοί από τους Παλαιστίνιους αυτούς σκοτώθηκαν την ώρα που διέπρατταν ή επιχειρούσαν να διαπράξουν επιθέσεις, οι περισσότερες από τις οποίες έγιναν με μαχαίρι εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, αστυνομικών και πολιτών.

Οι επιθέσεις άρχισαν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται η ιδιαίτερα ευαίσθητης σημασίας Πλατεία των Τζαμιών, αλλά πλέον τώρα σημειώνονται στην περιοχή της Χεβρώνας.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου