ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικοί σκότωσαν αρκούδα που κατέφυγε σε δημοτικό σχολείο (video)

αστυνομικοί-σκότωσαν-αρκούδα-που-κατ-280403

Μια καφέ αρκούδα, προφανώς πεινασμένη, σκοτώθηκε από αστυνομικούς όταν κατέφυγε σε ένα δημοτικό σχολείο, αφού προηγουμένως είχε κάνει μια βόλτα κι από ένα εμπορικό κέντρο στο Χαμπαρόφσκ της ρωσικής Άπω Ανατολής, γεγονός που προκάλεσε την οργή των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.

Οι εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης που μεταδόθηκαν από ρωσικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν την πανικόβλητη αρκούδα να περιφέρεται στο εμπορικό κέντρο —που ήταν κλειστό εκείνη την ώρα— τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η αρκούδα έφυγε τελικά από το εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στα νότια προάστια του Χαμπαρόφσκ, μιας πόλης 600.000 κατοίκων, και κατέφυγε στην αυλή ενός δημοτικού σχολείου όπου την περικύκλωσαν αστυνομικοί.

Χωρίς να περιμένουν την άφιξη των κτηνιάτρων, οι αστυνομικοί σκότωσαν την αρκούδα “για να την εμποδίσουν να επιτεθεί σε κατοίκους” της περιοχής, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ερευνών της περιφέρειας του Χαμπαρόφσκ.

Το τραγικό τέλος του ζώου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των φιλόζωων που υποστηρίζουν ότι η αρκούδα θα μπορούσε να αιχμαλωτιστεί ζωντανή και να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον. “Οι αστυνομικοί τρέλαναν την αρκούδα, γεμίζοντας τον τόπο με καπνούς για να την αναγκάσουν να βρει έξω. Και όταν εκείνη πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να αμυνθεί, την σκότωσαν”, είπε η Ναταλία Κοβαλένκο, η επικεφαλής μιας τοπικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων.

Μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη ρωσική Άπω Ανατολή φέτος το καλοκαίρι έχουν πολλαπλασιαστεί οι “επιδρομές” πεινασμένων αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές. Μόνο στην περιοχή του Χαμπαρόφσκ έχουν καταγραφεί από τις αρχές του φθινοπώρου πέντε επιθέσεις αρκούδων, η μία από τις οποίες ήταν θανάσιμη.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου