ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Κατασβέστηκε πυρκαγιά κοντά σε κτίρια που φιλοξενούνται πρόσφυγες

γερμανία-κατασβέστηκε-πυρκαγιά-κοντ-361829

Δυνάμεις της γερμανικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν να κατασβέσουν φωτιά που είχε ξεσπάσει χθες Τετάρτη το απόγευμα σε ένα άλλοτε ψυχιατρείο στη συνοικία Βίτεναου του βορειοανατολικού Βερολίνου, σε απόσταση μερικών μέτρων από δύο κτίρια όπου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή περίπου 900 πρόσφυγες, ανέφερε ο γερμανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος DW.

Το συμβάν καταγράφεται εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των επιθέσεων εναντίον προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία.

Κανείς δεν τραυματίσθηκε από την πυρκαγιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.Θα αρχίσει έρευνα για τα αίτια της φωτιάς όταν το κτίριο είναι ασφαλές, ανέφερε ακόμη η ηλεκτρονική έκδοση της Ντόιτσε Βέλε, επικαλούμενη εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Στη Γερμανία καταγράφεται μια σειρά επεισοδίων στα οποία νεοναζί αποπειρώνται να εμποδίσουν την υποδοχή προσφύγων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη γερμανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για έναν πιθανό εμπρησμό στη Λειψία. Μέσα στην ημέρα επρόκειτο να μεταφερθούν σε ένα κέντρο υποδοχής που ήταν ο στόχος της εμπρηστικής επίθεσης αιτούντες άσυλο.

Το Σάββατο και την Κυριακή ακροδεξιοί εξτρεμιστές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του ανοίγματος ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων στην πόλη Χαϊντενάου, στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έως και 800.000 αιτούντες άσυλο και μετανάστες αναμένονται στη χώρα φέτος, αριθμός υπερτριπλάσιος από αυτόν της περασμένης χρονιάς.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου