ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε τέσσερα μέλη της Χαμάς

αίγυπτος-το-ισλαμικό-κράτος-απήγαγε-τ-369689

Την ευθύνη για την απαγωγή τεσσάρων μελών της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ανέλαβε την Πέμπτη ο βραχίονας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο, ο οποίος δρα κατά κύριο λόγο στη Χερσόνησο του Σινά.

Οι απαχθέντες ήταν ανάμεσα στους περίπου 50 Παλαιστίνιους οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο που μετέβαινε στη Γάζα από το Κάιρο όταν το σταμάτησαν ένοπλοι κοντά στη μεθοριακή διέλευση της Ράφας και αφού έλεγξαν τα στοιχεία των επιβαινόντων σε αυτό, απήγαγαν τους τέσσερις άνδρες.

Η Χαμάς καταδίκασε την απαγωγή και ζήτησε από την κυβέρνηση της Αιγύπτου να αναλάβει δράση για να απελευθερωθούν οι όμηροι, προειδοποιώντας ότι το επεισόδιο μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων των δύο πλευρών.

Η Χαμάς θεωρείται από τις αιγυπτιακές αρχές ότι συνδέεται άμεσα με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, την οργάνωση του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, που είχε ανατραπεί το 2013 από τον στρατό.

Η εξτρεμιστική οργάνωση η οποία ήταν στο παρελθόν γνωστή ως Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις ορκίστηκε πίστη στο ΙΚ και μετονομάστηκε σε «Επαρχία του Σινά» το 2014.

Εξαπολύει συχνά αιματηρές επιθέσεις στο Σινά εναντίον της αστυνομίας και του στρατού.

Νωρίτερα, το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στο Κάιρο.

Η έκρηξη, κοντά σε εγκαταστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας και ένα δικαστήριο στη συνοικία Σούμπρα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων οκτώ αστυνομικών.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου