ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εισέβαλε με τσεκούρι και όπλο σε κινηματογράφο – νεκρός ο δράστης

ηπα-εισέβαλε-με-τσεκούρι-και-όπλο-σε-κι-389653
Ανδρας οπλισμένος με πιστόλι και ένα τσεκούρι άνοιξε πυρ μέσα σε κινηματογράφο στο Νάσβιλ όπου προβαλλόταν η ταινία Mad Max: Fury Road, και τραυμάτισε ελαφρά έναν άνθρωπο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού την Τετάρτη, σύμφωνα με εκπροσώπους των αρχών.

Πάνω από 10 οχήματα, ασθενοφόρα, οχήματα της πυροσβεστικής και περιπολικά της αστυνομίας μετέβησαν στον κινηματογράφο Carmike Hickory 8, όπου ένας άνδρας τραυματίστηκε από το τσεκούρι του υπόπτου και δύο γυναίκες χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες διότι εκτέθηκαν σε σπρέι πιπεριού, πιθανόν από τον δράστη.

«Πιστεύουμε ότι η άμεση απειλή τερματίστηκε», δήλωσε ο Ντον Ααρον, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ένοπλος, ένας άνδρας 29 ετών, είχε μαζί του δυο τσάντες, οι οποίες εξετάστηκαν για να εξακριβωθεί ότι το περιεχόμενό τους δεν ήταν επικίνδυνο.

Ο Μπράιαν Χάας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι ο τραυματίας δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και ότι κανένα από τα θύματα δεν χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Εργαζόμενοι σε κοντινό υποκατάστημα αλυσίδας καφέ είπαν ότι άκουσαν τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς.

Το επεισόδιο σημειώνεται πριν συμπληρωθούν δύο εβδομάδες από την επίθεση σε κινηματογράφο στην πόλη Λαφαγιέτ στη Λουιζιάνα, όπου τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν —ανάμεσά τους και ο 59χρονος δράστης— και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν.

Τα βίαια επεισόδια των δύο τελευταίων εβδομάδων διαδραματίστηκαν λίγο πριν τη συμπλήρωση της τρίτης μαύρης επετείου της επίθεσης σε κινηματογράφο στην πόλη Ορόρα, στο Κολοράντο, με 12 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, κατά την προβολή μιας ταινίας της σειράς Batman.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου