ΔΙΕΘΝΗ

Ο κυνηγός του λιονταριού της Ζιμπάμπουε έγινε ο ίδιος «θήραμα»

ο-κυνηγός-του-λιονταριού-της-ζιμπάμπο-397563

Η διεθνής κατακραυγή για τον βάρβαρο θάνατο του πιο διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε, μετέτρεψε τον οδοντίατρο-φονιά, Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, σε θήραμα.

Δεν είναι μόνο οι εκατοντάδες χιλιάδες αναρτήσεις στο Διαδίκτυο που διατρανώνουν τον αποτροπιασμό προς το πρόσωπο του οδοντιάτρου για τον τρόπο που σκότωσε το λιοντάρι αλλά και η παρουσία πολιτών έξω από την οδοντιατρική του κλινική που έφθασαν στο σημείο να ζωγραφίσουν το πρόσωπο του Σέσιλ, του 13χρονου λιονταριού, παραδίδοντας τον δολοφόνο του, με τον τρόπο τους, στο έλεος των Ερινύων.

Ο Σέσιλ, ο οποίος είχε γίνει διάσημος για τις μαύρες λεπτομέρειες της χαίτης του, ζούσε στο Εθνικό Πάρκο της Ζιμπάμπουε, όπου το κυνήγι απαγορεύεται.

Ο Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, ένας οδοντίατρος από τη Μινεσότα, επισκέφθηκε την Ζιμπάμπουε τον Ιούλιο και βρήκε έναν τρόπο για να παρακάμψει τη νομοθεσία. Με τη βοήθεια δύο κυνηγών της περιοχής, τοποθέτησε ένα ψοφίμι σε μικρή απόσταση από το πάρκο και όταν το λιοντάρι έσπευσε να το περιεργαστεί, δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα.

Οργισμένη η αντίδραση ανθρώπων για τον οδοντίατρο που σκότωσε το λιοντάρι

Το βέλος τραυμάτισε το λιοντάρι και ο Πάλμερ το παρακολουθούσε επί 40 ώρες, οπότε το πυροβόλησε. Οι τρεις άνδρες έγδαραν το λιοντάρι και του έκοψαν το κεφάλι. Στη συνέχεια ο οδοντίατρος φωτογραφήθηκε με το κουφάρι του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάλμερ πλήρωσε 50.000 δολάρια για να κυνηγήσει το λιοντάρι.

Τον βρήκαν από το GPS

Το λιοντάρι έφερε μηχανισμό GPS, στο πλαίσιο ενός προγράμματος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Φαίνεται ότι οι κυνηγοί κατάλαβαν πολύ αργά για τον μηχανισμό και προσπάθησαν να τον καταστρέψουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Ετσι, επιστήμονες της Οξφόρδης κατάφεραν να βρουν το κουφάρι του ζώου, γεγονός που τους οδήγησε στους δράστες.

Οργισμένες ήταν οι αντιδράσεις στο Internet για την εκτέλεση του Σέσιλ. Χρήστες του Διαδικτύου ανάρτησαν χιλιάδες αρνητικά σχόλια στην ιστοσελίδα του οδοντιατρείου του Πάλμερ, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη σελίδα του ιατρείου στο Facebook, η οποία τελικά έκλεισε.

Μάλιστα, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να αφήσουν λούτρινα ζωάκια έξω από το οδοντιατρείο του.

Μία αίτηση με τίτλο «Δικαιοσύνη για τον Σέσιλ» που ζητά από τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε Ρόμπερντ Μουγκάμπε να σταματήσει να δίνει κυνηγητικές άδειες, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 300.000 υπογραφές.

Το hashtag #CecilTheLion έχει αναφερθεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές στο Twitter σε μόλις 24 ώρες, ενώ ένα tweet του Ρίκι Ζερβέ για το θέμα κοινοποιήθηκε περισσότερες από 40.000 φορές.

Ο Τζίμι Κίμελ, o γνωστός αμερικανός παρουσιαστής, συγκινήθηκε όταν αναφέρθηκε στο θέμα.

Αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το οδοντιατρείο του Πάλμερ στη Μινεσότα για να διαμαρτυρηθούν για την πράξη του. Αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το οδοντιατρείο του Πάλμερ στη Μινεσότα για να διαμαρτυρηθούν για την πράξη του.

«Μετανιώνει»

Ο ίδιος ο Πάλμερ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε πως ο Σέσιλ υπήρξε το αγαπημένο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε και ότι «μετανιώνει» για την πράξη του. Σημειώνει, επίσης, ότι θεωρούσε πως είχαν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

Ενας από τους κυνηγούς που βοήθησαν τον οδοντίατρο να σκοτώσει το λιοντάρι συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ενώ έχει συλληφθεί και ο δεύτερος άνδρας που βοήθησε τον Πάλμερ.

Ο Πάλμερ έχει φύγει από τη Ζιμπάμπουε, αλλά δεν αποκλείεται να του ασκηθούν κατηγορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε καταδικαστεί γιατί είχε σκοτώσει μία μαύρη αρκούδα στο Ουισκόνσιν το 2006. Ο Πάλμερ είχε πυροβολήσει την αρκούδα σε απαγορευμένη ζώνη και είχε προσπαθήσει στη συνέχεια να πείσει το δικαστήριο ότι την είχε πυροβολήσει αλλού.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου