ΔΙΕΘΝΗ

Ολόκληρη την περιουσία του δίνει για φιλανθρωπίες σαουδάραβας πρίγκιπας

ολόκληρη-την-περιουσία-του-δίνει-για-φ-443134
Ολόκληρη την προσωπική του περιουσία, η οποία ανέρχεται στα 29 δισ. ευρώ και χάρις στην οποία κατέχει την 34η θέση στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, δεσμεύτηκε να δωρίσει εντός των επόμενων ετών για φιλανθρωπικούς σκοπούς ο σαουδάραβας πρίγκιπας Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ.

Πηγή έμπνευσης για τον 60χρονο Μπιν Ταλάλ, αυτοαποκαλούμενο επίσης και «Γουόρεν Μπάφετ της Αραβίας», υπήρξε το Ιδρυμα Γκέιτς, που ίδρυσαν το 1997 ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς και το οποίο δωρίζει κάθε χρόνο σχεδόν 4 δισ. δολάρια τον χρόνο. Το ζεύγος Γκέιτς χαιρέτισε την απόφαση του Μπιν Ταλάλ, κάνοντας λόγο για «πηγή έμπνευσης για όλους όσοι εργάζονται στη φιλανθρωπία σε όλο τον κόσμο».

Τα χρήματα, κατά την επίσημη ανακοίνωση του σαουδάραβα πρίγκιπα και ανιψιού του βασιλιά Σαλμάν, θα διατεθούν, μεταξύ άλλων, για την «προώθηση της πολιτιστικής κατανόησης», τη «χειραφέτηση των γυναικών» και την «παροχή ανακούφισης σε σημαντικές καταστροφές». Οι δωρεές θα πραγματοποιούνται μέσω του ιδρύματος Alwaleed Philanthropies.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου