ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Πυροβολισμοί εναντίον βουλευτή της αντιπολίτευσης

τουρκία-πυροβολισμοί-εναντίον-βουλε-499679

Μια υποψήφια του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Ιουνίου στην Τουρκία τραυματίστηκε στα πόδια από πυροβολισμούς που δέχθηκε από έναν οπλισμένο άνδρα στην εκλογική της περιφέρεια στα Άδανα, στο νότιο τμήμα της χώρας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ελί Ντογάν Τουρκμέν, δικηγόρος και υποψήφια του κύριου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, τραυματίστηκε στα πόδια από τρεις σφαίρες που δέχθηκε από έναν ένοπλο σε ένα εστιατόριο της πόλης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ο κυβερνήτης των Αδάνων Μουσταφά Μπουγιούκ τον οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, απέκλεισε την πιθανότητα ο δράστης της επίθεσης να είχε πολιτικά κίνητρα και μίλησε για μια “διένεξη ανάμεσα στην δικηγόρο και έναν πρώην πελάτη” της.

Ο δράστης καταζητείται από την αστυνομία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Τουρκμέν εισήχθη στο νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό της, ο οποίος δεν ήταν σοβαρός, και πήρε εξιτήριο αργότερα, σύμφωνα με το Dogan.

Οι πολιτικές εντάσεις στην Τουρκία είναι αρκετά οξυμένες καθώς απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για τις βουλευτικές εκλογές στην χώρα, το διακύβευμα των οποίων για το κυβερνών κόμμα, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), είναι να κερδίσει μια ενισχυμένη πλειοψηφία προκειμένου να ενισχύσει τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου SONAR, την οποία επικαλούνταν χθες οι εφημερίδες, το AKP συγκεντρώνει 41% των ψήφων, αλλά ενδέχεται να χρειαστεί να σχηματίσει έναν κυβερνητικό συνασπισμό για πρώτη φορά στα σχεδόν 13 χρόνια που ηγείται της χώρας.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου