ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Εξαρθρώθηκε ακροδεξιός πυρήνας με στόχο μουσουλμάνους

γερμανία-εξαρθρώθηκε-ακροδεξιός-πυρ-531928

Εφόδους σε διάφορα σημεία της Γερμανίας έκανε η αστυνομία συλλαμβάνοντας τέσσερα άτομα ως πυρήνα ακροδεξιάς ομάδας που σχεδίαζε, σύμφωνα με την εισαγγελία, επιθέσεις με στόχο τζαμιά και κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα που κατηγορούνται, με συνεργάτες τους, πως σχημάτισαν τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα «Εταιρεία της Παλιάς Σχολής» (Old School Society, ή OSS).

Οι έφοδοι έγιναν σε διάφορα κρατίδια τα ξημερώματα της Τετάρτης. Σε αυτές συνελήφθησαν οι τέσσερις -ηλικίας από 22 έως 56 ετών- ως ύποπτοι για σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον σαλαφιστών, τεμενών, καθώς και εστιών για αιτούντες άσυλο.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία με έδρα την Καρλσρούη, αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας, η νεοσύστατη οργάνωση είχε «σκοπό να διαπράξει, στο γερμανικό έδαφος, σε μικρές ομάδες, επιθέσεις εναντίον σαλαφιστών, τεμενών και εστιών για τους αιτούντες άσυλο».
Τα διαμερίσματα άλλων πέντε ανθρώπων καθώς και άλλοι χώροι ερευνήθηκαν επίσης, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία δεν διευκρίνισε πού έγιναν οι έρευνες.

Στη διάρκεια των ερευνών ανακαλύφθηκαν «εκρηκτικές ύλες μεγάλης ισχύος, καθώς και άλλα αποδεικτικά στοιχεία», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη βάση ενός εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει την Τρίτη δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Καρλσρούης. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος περίπου 250 αστυνομικοί, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Οι ερευνητές βασίστηκαν σε πληροφορίες των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού, διευκρινίζει η εισαγγελία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου