ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊλάνδη: Η Χούντα αντικαθιστά τον στρατιωτικό νόμο με άλλη διαταγή

ταϊλάνδη-η-χούντα-αντικαθιστά-τον-στρ-589488

Η Χούντα που κυβερνά την Ταϊλάνδη ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αίρει τον στρατιωτικό νόμο που είχε επιβληθεί πριν από 10 μήνες, θέτοντας σε ισχύ μια νέα διαταγή για την ασφάλεια.

Ο πρωθυπουργός (πρώην στρατηγός), Πραϊούθ Τσαν-οτσά, είπε μάλιστα ότι η κίνηση αυτή γίνεται σε συνεννόηση με τον βασιλιά της χώρας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι με την κίνηση αυτή, η Χούντα θέλει να εδραιώσει την παρουσία της στην πολιτική ζωή με ακόμα περισσότερες εξουσίες.

Κατά του στρατιωτικού νόμου είχαν ταχθεί από την πρώτη στιγμή οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, εκτιμώντας ότι «τρομάζει» τους τουρίστες από το να επισκεφθούν τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Ο στρατός πήρε την εξουσία στις 22 Μαΐου 2014 «για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία και να αποκατασταθεί η σταθερότητα» έπειτα από μήνες ταραχών ανάμεσα σε υποστηρικτές της ανατραπείσας πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα και τους μοναρχικούς αντιπάλους της που έχουν τη βάση τους στην Μπανγκόκ.

Η Χούντα, η οποία προτιμά τον όρο «Εθνική Επιτροπή για την Ειρήνη και την Τάξη», έχει υποσχεθεί εκλογές περί τα τέλη του 2015, ωστόσο, οι διώξεις των αντιπάλων συνεχίζονται, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου