ΔΙΕΘΝΗ

Eίχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο ο Lubitz -Ηταν ακατάλληλος για πτήσεις

eίχε-νοσηλευτεί-σε-ψυχιατρείο-ο-lubitz-ηταν-598490

Επί ενάμιση χρόνο υποβλήθηκε σε ψυχιατρική αγωγή ο Andreas Lubitz, γράφει σήμερα η Bild, ενώ είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρείο.

Αν και η Lufthansa επισήμως αρνήθηκε να αναφερθεί σε πιθανά ψυχολογικά προβλήματα του συγκυβερνήτη επικαλούμενη το ιατρικό απόρρητο, η Bild σήμερα αποκαλύπτει πως ο νεαρός είχε υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία επί ενάμιση χρόνο.

Η σχολή στο Φοίνιξ όπου εκπαιδευόταν εκείνη την εποχή τον χαρακτήριζε ακατάλληλο για να πετάξει. Σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο που δεχόταν ψυχιατρική αγωγή είχε αναγκαστεί να επαναλάβει πολλές φορές τα μαθήματα πτήσεων εξαιτίας της κατάθλιψης. Το 2009 είχε διαγνωστεί με ένα σοβαρό επεισόδιο κατάθλιψης, γράφει η Bild. Ενας γιατρός τον παρακολουθούσε τακτικά και τόσο ο φάκελός του όσο και η άδεια πιλότου έφερε τον κωδικό SIC.

Πληροφορία-σοκ: Ο Lubitz είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο

Εν τω μεταξύ, γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Lubitz έπασχε από φοβία και κρίσεις πανικού, και μάλιστα στον φάκελό του στη Lufthansa σημειώνεται ότι πρέπει να παρακολουθείται τακτικά (κάτι βέβαια που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας). Μάλιστα, στη Γαλλία διακινούνται πληροφορίες ότι ο 28χρονος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο με κρίσεις πανικού όταν διέκοψε την εκπαίδευσή του. Μια πληροφορία που αν επαληθευτεί, πραγματικά εγείρει πλήθος ερωτηματικών…

Και η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, γράφει στο Τwitter σήμερα πως ο Lubitz είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική με επεισόδια φοβίας και κρίσεις πανικού, καθώς και ότι ο φάκελός του γράφει πως πρέπει να παρακολουθείται τακτικά.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως υπέφερε από μια «προσωπική κρίση», ενώ άλλες πηγές λένε πως είχε βιώσει πρόσφατα ερωτική απογοήτευση.

Kάποιοι το αμφισβητούν

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας αμφισβήτισε τις αποκαλύψεις λέγοντας ότι «η ερμηνεία ενός εισαγγελέα μπορεί να διαψευσθεί από την έρευνα», ενώ ένας ειδικός πτήσεων δήλωσε ότι οι ερευνητές έχουν ήδη και στο παρελθόν κατηγορήσει πιλότους προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Airbus.

Το σενάριο της ερωτικής απογοήτευσης

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 28χρονος πιλότος πιθανότατα πέρασε κάποια «προσωπική κρίση» κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης που τον οδήγησε στο να λάβει την απόφαση να ρίξει το αεροπλάνο.

Παράλληλα, στη Γερμανία διακινείται η πληροφορία ότι ο Lubitz προσπαθούσε να ξεπεράσει μια αποτυχημένη σχέση και ότι αυτός μπορεί να ήταν ο λόγος που τον έκανε να προβεί σε αυτή την αδιανόητη κίνηση.

Η θεωρία αυτή άρχισε να κυκλοφορεί έντονα λίγες ώρες αφότου η Αστυνομία που ερευνά την υπόθεση ανακοίνωσε ότι έχει κάνει μια «σημαντική ανακάλυψη» κατά τη διάρκεια της τετράωρης έρευνας στο διαμέρισμα του Lubitz, στο οποίο λέγεται ότι συγκατοικούσε με τη φίλη του.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου