ΔΙΕΘΝΗ

Νέο κέρμα μιας στερλίνας θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία

νέο-κέρμα-μιας-στερλίνας-θα-κυκλοφορή-611291

Ένας έφηβος ηλικίας 15 ετών είναι ο σχεδιαστής του νέου κέρματος της μιας στερλίνας, μετά από διαγωνισμό στον οποίο κατατέθηκαν περίπου 6.000 σχέδια.

Όπως αναφέρει το BBC, ο νεαρός Ντέιβιντ Πήλς, από την πόλη Γουόλσολ, έμαθε τα νέα της νίκης του από τον Υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, ο οποίος, μάλιστα, επισήμανε ότι «η εικόνα αυτή θα αναγνωρίζεται από εκατομμύρια κόσμου τα επόμενα χρόνια».

Είναι η πρώτη φορά σε διάστημα 30 ετών που αντικαθίσταται το κέρμα της μιας στερλίνας, εν μέσω ανησυχιών ότι είναι πλέον ευκολότερο να πλαστογραφηθεί.

Το νέο σχέδιο απεικονίζει τα τέσσερα φυτά που σχετίζονται με τα τέσσερα έθνη που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο. Το σχέδιό νεαρού μαθητή περιλαμβάνει το πράσο, γαϊδουράγκαθο, τριφύλλι και τριαντάφυλλο, που περικλείονται από ένα βασιλικό διάδημα ή στέμμα. Το νέο κέρμα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το 2017.

«Άκουσα για το διαγωνισμό από τον καθηγητή του μαθήματος Σχεδίου στο σχολείο και σκέφτηκα ότι δεν είχα τίποτα να χάσω. Ξόδεψα πολύ χρόνο ερευνώντας πώς μοιάζουν τα σχέδια κερμάτων και τί είδους σχέδιο θα εκπροσωπεί όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου» δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ο 15χρονος Πήλς.

Ο Τζορτζ Όσμπορν με τη σειρά του δήλωσε ότι «ο σχεδιασμός του νέου κέρματος ήταν μια λαμπρή ευκαιρία για τον καθένα να αφήσει μια μόνιμη κληρονομιά» ενώ για το διαγωνισμό είπε ότι «εξήψε τη φαντασία χιλιάδων ανθρώπων».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου