ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο: Καρέ-καρέ η διάσωση ναυαγού στον Ειρηνικό Ωκεανό

βίντεο-καρέ-καρέ-η-διάσωση-ναυαγού-στο-26698

Ένας ψαράς που εξαφανίστηκε από αλιευτικό σκάφος την ώρα που είχαν πάει για ψάρεμα, βρέθηκε να επιπλέει πάνω σε έναν ψυγειάκι από αφρολέξ στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανοιχτά των ακτών της Κολομβίας.

Ο άνδρας προφανώς είχε πάει για ψάρεμα με έναν φίλο του πριν από δύο ημέρες όταν το πλοίο ναυάγησε. Πέρασε δύο ημέρες στην ανοιχτή θάλασσα.

Το βίντεο από το ναυτικό της Κολομβίας δείχνει τη στιγμή που οι ναυτικοί που έκαναν ασκήσεις στην περιοχή, βρήκαν τον άνδρα να επιπλέει στον ωκεανό. Κατάφεραν να σώσουν τον ναυαγό και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο όπου θα αναρρώσει.

«Ο άνδρας διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μάλαγα. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ήταν αφυδατωμένος και σύμφωνα με όσα είπε, είχαν αποπλεύσει την Παρασκευή από την περιοχή Guapi για να ψαρέψει μαζί με έναν φίλο αλλά οι άσχημες καιρικές συνθήκες αναποδογύρισαν το σκάφος τους. Αυτός παρασύρθηκε και διασώθηκε χάρη σε ένα φορητό ψυγείο» δήλωσε ο καπετάνιος Andres Mejia, επικεφαλής της ακτοφυλακής της Κολομβίας.

Ο 47χρονος άνδρας, που αναγνωρίστηκε ως ο Σολάνο Σαλαζάρ, βρέθηκε 22 ναυτικά μίλια από την νοτιοδυτική ακτή της Κολομβίας όπου είχε πλεύσει για ψάρεμα με τον φίλο του.

Ο Σαλαζάρ δήλωσε πως είναι πλέον καλά τώρα που επέστρεψε στη στεριά. «Είμαι καλά γιατι το ναυτικό με έσωσε. Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Δεν σκεφτόμουν τίποτε άλλο» δήλωσε. Ο φίλος του εξακολουθεί να αγνοείται.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου