ΔΙΕΘΝΗ

Ανατροπή δεδομένων: Επιβάτης της πτήσης ΜΗ17 έφερε μάσκα οξυγόνου

ανατροπή-δεδομένων-επιβάτης-της-πτήσ-67880

Τα πάνω κάτω φέρνει ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Φρανς Τίμερμανς στην υπόθεση της κατάρριψης του μοιραίου Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών που κατερρίφθη τον περασμένο Ιούλιο στην ανατολική Ουκρανία.

Κατά την διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στην ολλανδική τηλεόραση, ο Τίμερμανς υποστήριξε πως ένα από τα 298 θύματα της πτήσης ΜΗ17 έφερε μάσκα οξυγόνου.

Η αποκάλυψη θέτει εν αμφιβόλω τη θεωρία ότι όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν ακαριαία τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο και φέρνει ξανά στο προσκήνιο το σενάριο που θέλει πως κάποιοι εξ αυτών διατηρούσαν τις αισθήσεις τους μέχρι την συντριβή του σε ουκρανικό έδαφος.

«Αλλά ξέρετε, κάποιος βρέθηκε με μάσκα οξυγόνου στο στόμα του – κάτι που σημαίνει ότι είχε χρόνο να τη φορέσει;» διερωτήθηκε ο Τίμερμανς.

«Φαντάζομαι τον τρόμο που ένιωσαν οι επιβάτες όταν έβλεπαν το αεροσκάφος να πέφτει. Αναρωτιέμαι αν είχαν τον χρόνο να κοιτάξουν στα μάτια τον διπλανό τους για μια τελευταία φορά και να είπαν αντίο», δήλωσε με νόημα ο Ολλανδός υπουργός που θα εγκαταλείψει σύντομα τη θέση του για να αποτελέσει τον άμεσο συνεργάτη του νέου προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί καμία απολύτως θεωρία ή ενδεχόμενο» κατέληξε ο υπουργός.

Σε έκθεση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν ένα μήνα, η επικρατούσα άποψη ήταν ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH17 διαλύθηκε στον αέρα αφού επλήγη από «αντικείμενα τα οποία έπεσαν επάνω του με μεγάλη ταχύτητα», παρασύροντας στον θάνατο 298 ανθρώπους -196 εκ των οποίων ήταν Ολλανδοί.

Οι φιλορώσοι αντάρτες, τους οποίους δείχνει η Δύση ως υπαίτιους, αρνούνται ότι ευθύνονται για την κατάρριψη, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό για να καταρρίψουν αεροπλάνο τέτοιου μεγέθους.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου