ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσοι ακτιβιστές: «Πάνω από 100 ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ουκρανία»

ρώσοι-ακτιβιστές-πάνω-από-100-ρώσοι-στρ-145496

Περισσότεροι από 100 ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε φιλορώσους αυτονομιστές και ουκρανικές δυνάμεις, δήλωσαν την Πέμπτη δύο μέλη του προεδρικού συμβουλίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας, επικαλούμενα αναφορές αυτοπτών μαρτύρων και συγγενών των νεκρών.

Η Ελα Πολιάκοβα και η ο Σεργκέι Κριβένκο, μέλη του συμβουλίου το οποίο έχει συμβουλευτικό ρόλο και διατηρεί μία μάλλον αμήχανη σχέση με το Κρεμλίνο, είπαν ότι 300 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν στη μάχη που σημειώθηκε την 13η Αυγούστου κοντά στην πόλη Σνίζνιε στην επαρχία Ντονέτσκ, όταν μια φάλαγγα φορτηγών που μετέφεραν πυρομαχικά επλήγη από ομοβροντία πυραύλων Γκραντ.

«Μια μονάδα ρώσων στρατιωτών δέχθηκε επίθεση από ρουκέτες Γκραντ και περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ολα συνέβησαν στην πόλη Σνίζνιε, στην επαρχία Ντονέτσκ» είπε ο Κριβένκο σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Η Πολιάκοβα επισήμανε ότι κι εκείνη έχει πληροφορίες για τον ίδιο απολογισμό, 100 και πλέον νεκρούς, όσον αφορά τον αριθμό των ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου