ΔΙΕΘΝΗ

Σε εκεχειρία διαρκείας συμφώνησαν Χαμάς και Ισραήλ – Σε ισχύ από της 7μ.μ. της Τρίτης

σε-εκεχειρία-διαρκείας-συμφώνησαν-χα-149997

Ισραήλ και Παλαιστίνιοι κατέληξαν σε συμφωνία για εκεχειρία διαρκείας στη Λωρίδα της Γάζας με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Χαμάς. Η ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας πρόκειται να γίνει σύντομα.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την επίτευξη της συμφωνίας.

Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η εκεχειρία ξεκινά στις 19:00 το απόγευμα (τοπική ώρα), χωρίς να αναφερθούν σε λεπτομέρειες.

«Υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και περιμένουμε τις ανακοινώσεις από το Κάιρο για να καθορίσουμε το σημείο έναρξης της εκεχειρίας» είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σαμί Αμπού Ζούγρι.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή πλευρά, το Ισραήλ δέχθηκε να χαλαρώσει τον αποκλεισμό της Γάζας και να επιτρέψει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και υλικών κατασκευής.

Από την πλευρά του ο δεύτερος στην ιεραρχία της παλαιστινιακής οργάνωσης, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί «μια νίκη για την αντίσταση».

Εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η πρόσφατη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα διαρκεί επτά εβδομάδες και έχει αφήσει πίσω της περισσότερους από 2.200 νεκρούς Παλαιστίνιους και 68 Ισραηλινούς -οι περισσότεροι από τους οποίους στρατιώτες.

Την Τρίτη, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν. Μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν δύο κτίρια στη Γάζα νωρίς την Τρίτη. Τουλάχιστον 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε έναν από τους δύο βομβαρδισμούς.

Στο Ισραήλ, περίπου 20 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά όταν ρουκέτα από τη Γάζα έπληξε περιοχή στην πόλη Άσκελον.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου