ΔΙΕΘΝΗ

Γούντι Αλεν: Παιδεραστής ή θύμα μίας εκδικητικής ερωμένης;

γούντι-αλεν-παιδεραστής-ή-θύμα-μίας-εκ-193234

«Αναληθή και επονείδιστη» χαρακτήρισε ο σκηνοθέτης την επιστολή της κόρης του με την οποία τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί.

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της υιοθετημένης κόρης του Αμερικανού σκηνοθέτη Γούντι Άλεν που τον κατηγόρησε το Σάββατο ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί. Ήταν η πρώτη φορά που η Ντίλαν Φάροου μίλησε για αυτό δημόσια περισσότερα από 20 χρόνια μετά το φερόμενο συμβάν.

Ο ίδιος ο Άλεν απάντησε μέσω του εκπροσώπου του, χαρακτηρίζοντας αναληθή και επονείδιστη την επιστολή της υιοθετημένης κόρης του που δημοσιεύτηκε στους New York Times.

«Θα απαντήσει σε αυτό πολύ σύντομα», είπε μάλιστα ο εκπρόσωπος του διάσημου σκηνοθέτη μιλώντας στο «The Hollywood Reporter».

Μία Φάροου: Η «εκδικητική» ερωμένη

Νωρίτερα την Κυριακή οι δικηγόροι του Γούντι Άλεν χαρακτήρισαν «δημιουργία» μιας εκδικητικής ερωμένης τις αποκαλύψεις της υιοθετημένης κόρης του σκηνοθέτη, υπενθυμίζοντας ότι την υπόθεση έχουν ερευνήσει και απορρίψει ανεξάρτητες αρχές και σημειώνοντας με δηκτικό τρόπο ότι «ούτε η ίδια η Ντίλαν ούτε ο Γούντι Άλεν είναι οι υπεύθυνοι για το αδιέξοδο της», «φωτογραφίζοντας» τη Μία Φάροου, την μητέρας της 28χρονης σήμερα Ντίλαν.

«Είναι τραγικό μετά από 20 χρόνια επανέρχεται στην επιφάνεια μια ιστορία που “κατασκεύασε” μια εκδικητική ερωμένη παρά το γεγονός ότι έχει ερευνηθεί και απορριφθεί από ανεξάρτητες αρχές. Ούτε η ίδια η Ντίλαν ούτε ο Γούντι Άλεν είναι οι υπεύθυνοι για το αδιέξοδο της», αναφέρεται στη δήλωση των δικηγόρων του Άλεν.

«Ήμουν επτά ετών όταν με κακοποίησε στη σοφίτα»

Η Ντίλαν Φάροου την οποία ο διάσημος Αμερικανός καλλιτέχνης είχε υιοθετήσει με την τότε σύζυγό του Μία Φάροου μέσα από την ανοικτή επιστολή της κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τον Άλεν τη σοφίτα του σπιτιού τους σε ηλικία επτά ετών.

«Όταν ήμουν 7 ετών ο Γούντι Άλεν με πήρε από το χέρι, με οδήγησε σε μια μικρή κακοφωτισμένη σοφίτα στον δεύτερο όροφο του σπιτιού μας. Μου είπε να ξαπλώσω μπρούμυτα και να παίξω με το ηλεκτρικό τραινάκι του αδελφού μου. Με κακοποίησε σεξουαλικά», αποκάλυψε η νεαρή γυναίκα, προσθέτοντας ότι «μου μιλούσε την ώρα που το έκανε, μου ψιθύριζε ότι είμαι ένα καλό μικρό κορίτσι, ότι αυτό θα ήταν το μυστικό μας, μου υποσχέθηκε ότι θα πάμε στο Παρίσι και ότι θα γίνω σταρ του κινηματογράφου».

Το… παρελθόν του Άλεν και η νυν σύζυγος που πρώτα ήταν θετή του κόρη

Η νεαρή γυναίκα επεσήμανε ότι μίλησε για το συμβάν στη μητέρα της. Το 1992 η Μία Φάροου είχε κατηγορήσει τον Γούντι Άλεν ότι κακοποίησε την Ντίλαν. Εκείνη την εποχή η ηθοποιός βρισκόταν σε μια δικαστική μάχη με τον σκηνοθέτη για την επιμέλεια των παιδιών τους, αφού είχε ανακαλύψει ότι ο Άλεν είχε σχέση με μια άλλη υιοθετημένη κόρη της, την Σουν-Γι Πρέβιν, που τότε ήταν 20 ετών και η οποία σήμερα είναι γυναίκα του.

Η Φάροου είχε υιοθετήσει τη Σουν-Γι στη διάρκεια προηγούμενου γάμου της. Ο Άλεν παντρεύτηκε τη Σουν-Γι το 1997. Στο διάσημο σκηνοθέτη δεν έχουν ποτέ απαγγελθεί κατηγορίες και ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κακοποιήσει την Ντίλαν. Ωστόσο, το 1994 δικαστήριο της Νέας Υόρκης τού αρνήθηκε το δικαίωμα να την επισκέπτεται, καθώς δύο ψυχολόγοι είχαν κρίνει ότι δεν ήταν προς το συμφέρον του κοριτσιού να «είναι αναγκασμένο να βλέπει» τον πατέρα του. Όπως και να έχει, πάντως, η ιστορία ανάμεσα στον Άλεν και την οικογένεια Φάροου δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου