ΔΙΕΘΝΗ

Οι ομοφυλόφιλοι… τα βάζουν με τον Πούτιν!

οι-ομοφυλόφιλοι-τα-βάζουν-με-τον-πούτ-197374

«Ημέρα οργής» η σημερινή για τους ομοφυλόφιλους ακτιβιστές όλου του κόσμου, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην ρωσική νομοθεσία περί ομοφυλοφιλίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση Πούτιν, δύο ημέρες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, εκεί όπου την Παρασκευή θα ξεκινήσει το μέγα αθλητικό γεγονός, γκέι ακτιβιστές ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν τους δρόμους 19 χωρών για να στείλουν τον δικό τους μήνυμα στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι διαδηλωτές αποσκοπούν στο να πείσουν τους χορηγούς των ολυμπιακών αγώνων του Σότσι ανάμεσά τους Coca Cola, Samsung, Mc Donald’ s, Visa – να επικρίνουν τους αμφιλεγόμενους νόμους περί ομοφυλοφίας που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση της Μόσχας.

Την ίδια ώρα, πολλοί ηγέτες χωρών δέχονται πιέσεις για να μποϊκοτάρουν τους αγώνες λόγω των ομοφοβικών δηλώσεων του Πούτιν αλλά και του νόμου που έχει τεθεί σε ισχύ από τον περασμένο Ιούνιο στη Ρωσία.

Ο νόμος αυτός τιμωρεί με πρόστιμα και φυλάκιση την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» σε ανήλικους. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ συμπεριέλαβαν στην ομάδα τους τρεις ομοφυλόφιλους αθλητές για να στείλουν και αυτές το δικό τους μήνυμα στο ρώσο πρόεδρο.

“Οι νόμοι αυτοί αντιτίθενται στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων”, δήλωσε στο BBC με την Μαρί Κάμπελ, διευθύντρια της οργάνωσης για την ισότητα “All Out”.

Ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται ήδη στο Σότσι όπου σε δύο ημέρες θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και δηλώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι όλα είναι πανέτοιμα.

Σύμφωνα με την “Wall Street Journal”, ένα ψευτολεσβιακό συγκρότημα, από τα μεγαλύτερα στη Ρωσία, οι Τ.Α.τu , θα τραγουδήσουν στην τελετή έναρξης αν και μπορεί τελικά να μην εμφανιστούν και απλά να ακουστούν τραγούδια τους playback προκειμένου να μην σκανδαλίσουν το κοινό, πιθανότατα και τον Πούτιν με κάποια προκλητική κίνησή τους.

Και οι δύο τραγουδίστριες έχουν παντρευτεί άντρες, όμως, με τα φιλιά στο στόμα που έχουν ανταλλάξει κατά καιρούς πάνω στη σκηνή, ήθελαν να δείξουν ότι είναι λεσβίες. Η Λένα και η Γιούλια ξεκίνησαν τη καριέρα τους το 2001. Στις αρχικές τους εμφανίσεις προκειμένου να προκαλέσουν αίσθηση, φιλιόντουσαν μεταξύ τους στη σκηνή, παριστάνοντας ότι ήταν και κάτι παραπάνω από απλά φίλες.

Με το θέμα της ομοφυλοφιλίας να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, χτες, ο Νορβηγός υπουργός Υγείας , Μπεντ Χαγέρ, ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο Σότσι για τους Παραολυμπιακούς συνοδευόμενος από τον σύζυγό του.

“Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τους Αγώνες και να στηρίξω όλους τους νορβηγούς αθλητές», είπε ο Νορβηγός υπουργός, μιλώντας στην εφημερίδα “Stavanger Aftenblad” και σημείωσε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να συνοδεύονται στα ταξίδια τους από τους και τις συζύγους τους. «Με αυτό ως δεδομένο, όλοι αντιλαμβάνονται τι μπορεί να πιστεύουν δύο άνδρες, παντρεμένοι μεταξύ τους, για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, μία Αμερικανίδα δημοσιογράφος που βρίσκεται ήδη στο Σότσι, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το νερό της περιοχής. Σε μήνυμά της που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter, η Στέισι Κλερ από την “Chicago Tribune” υποστηρίζει ότι, η διεύθυνση του ξενοδοχείου στο Σότσι όπου βρίσκεται, είπε στους ένοικους να μην πλένουν ούτε το πρόσωπό τους με το νερό της βρύσης γιατί εμπεριέχει επικίνδυνες ουσίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου