ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 25 χρόνια φυλακή για την απόπειρα δολοφονίας του Ομπάμα

ηπα-25-χρόνια-φυλακή-για-την-απόπειρα-δο-285305

Σε ποινή κάθειρξης 25 ετών καταδικάστηκε ένας άνδρας από το Αϊντάχο των Ηνωμένων Πολιτειών, που παραδέχτηκε πως προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, πυροβολώντας στο Λευκό Οίκο.

Ο Όσκαρ Ορτέγκα – Χερνάντεζ, 23 ετών, εμφανίστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο αφού είχε ομολογήσει την ενοχή του και κατηγορείται για τρομοκρατία και κατοχή όπλων. Αρχικά του είχαν απαγγελθεί 17 ποινικές κατηγορίες.

Οι εισαγγελείς έκριναν ένοχο τον Ορτέγκα Χερνάντεζ για τον πυροβολισμό με τουφέκι από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου.

Μετά τους πυροβολισμούς προς τον Λευκό Οίκο, επιτάχυνε προς μια γέφυρα που οδηγεί στα προάστια της Βιρτζίνια, αλλά τράκαρε το αυτοκίνητό του και έφυγε με τα πόδια, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα του Ορτέγκα βρέθηκαν σε περιοδικά με πυρομαχικά μέσα σε ένα αυτοκίνητο Honda του ’98, αλλά όχι επάνω στο όπλο, το οποίο και άφησε στο αυτοκίνητο.

Ευτυχώς ούτε ο Ομπάμα ούτε η οικογένειά του ήταν στο Λευκό Οίκο την ώρα του συμβάντος.

«Αυτός ο άνθρωπος διέσχισε τη χώρα προκειμένου να επιτεθεί με τουφέκι στο Λευκο Οίκο» δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ρόναλντ Μάκεν. «Το κίνητρό του ήταν το μίσος για τον Πρόεδρο και η επιθυμία του να ξεκινήσει μια επανάσταση εναντίον της κυβέρνησης».

«Είμαστε πολύ τυχεροί που οι σφαίρες δεν πέτυχαν τους αξιωματικούς της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ που φρουρούσαν τον Λευκό Οίκο εκείνη τη νύχτα. Η ποινή φυλάκισης 25 ετών αποδεικνύει ότι οποιοσδήποτε σχεδιάζει βίαιη επίθεση, θα γνωρίζει πως θα περάσει δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου