ΔΙΕΘΝΗ

Μέλη της Λέγκας του Βορρά προσπάθησαν να δείξουν πόσο εύκολη είναι η παράνομη μετανάστευση και παραλίγο να πνιγούν

μέλη-της-λέγκας-του-βορρά-προσπάθησαν-296052

Το γύρο του κόσμου κάνει η απίστευτη γκάφα που έκαναν επτά ακτιβιστές μέλη της Λέγκας του Βορρά όταν επιχείρησαν να να αποδείξουν στις Αρχές πόσο εύκολο είναι να περάσει κανείς τα σύνορα με μία βάρκα. Ωστόσο, το εγχείρημά τους απέτυχε, καθώς στην προσπάθειά τους έπεσαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να γίνουν διεθνώς ρεζίλι.

Ολα ξεκίνησαν όταν τα μέλη αποφάσισαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας να διασχίσουν τα θαλάσσια σύνορα της Ιταλίας με κατεύθυνση το Melito di Porto Salvo, που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ιταλίας. Εκεί, όπως αναφέρει το The Malta Indepedent επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό και ύψωσαν τη σημαία της Λέγκας του Βορρά. Ωστόσο, όταν βρέθηκαν κοντά στη Μάλτα ένα ατύχημα έμελλε να οδηγήσει σε ένα τραγελαφικό λάθος που τους γελοιοποίησε στον ιταλικό Τύπο και όχι μόνο. Ο κινητήρας έπιασε φωτιά, την οποία κατάφεραν να σβήσουν προτού δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή… Οταν επιχείρησαν να εκπέμψουν σήμα κινδύνου με μία φωτοβολίδα ήρθε η «τρικυμία». Εστρεψαν σε λάθος κατεύθυνση τον εκτοξευτή, με αποτέλεσμα να διαπεράσει το φουσκωτό και τα επτά μέλη να καταλήξουν στη θάλασσα.

Η δεύτερη φωτοβολίδα έγινε αντιληπτή από το λιμενικό της Μάλτας που έσπευσε να σώσει τους ακτιβιστές. Ποιο ήταν φυσικά το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος. Να αποδείξουν το αντίθετο από ότι επιχειρούσαν. Να δείξουν δηλαδή πως ένα τέτοιο ταξίδι μόνο ακίνδυνο δεν μπορεί να είναι.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου