ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κλήθηκαν να παρουσιαστούν στο στρατό 14.000 νεκροί

ηπα-κλήθηκαν-να-παρουσιαστούν-στο-στρ-424729

Η Τζέιν Χιούι έμεινε κατάπληκτη όταν στην οικεία της στο Κίνγκστον της Πενσυλβάνια έφτασε μια επιστολή με την οποία οι αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες καλούσαν τον Μπερτ Χιούι να εγγραφεί ώστε να καταταγεί στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η έκπληξη της κας Χιούι ήταν απολύτως δικαιολογημένη καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες καλούσαν στις μάχιμες «επάλξεις» τον παππού του συζύγου της ο οποίος είχε γεννηθεί τον προ-προηγούμενο αιώνα είχε ήδη υπηρετήσει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, από την έναρξη του οποίου αυτό το καλοκαίρι συμπληρώνονται 100 χρόνια και βεβαίως είχε αποβιώσει πλήρης ημερών το 1995. «Είναι αστείο και από αυτά τα πράγματα που είναι αξιολύπητα», είπε η Τζέιν Χιούι

Τα ονόματα των Μπετ Χιούιν και άλλων 14.000 ανδρών από την Πενσυλβάνια οι οποίοι γεννήθηκε την περίοδο από το 1893 έως το1897 κλήθηκαν στις «επάλξεις» εξαιτίας ενός σφάλματος στον υπολογιστή κωδικοποίησης του υπουργείου Μεταφορών της Πενσυλβάνια, το οποίο ανταλλάσσει πληροφορίες με την στρατολογία μέσω των αδειών οδήγησης και καλεί τους στρατεύσιμους ηλικίας 18 έως 25 ετών σε περιόδους πολέμου.

Για λάθος που δεν θα επαναληφθεί δικαιολογήθηκαν οι κρατικές δομές της πολιτείας.

Το λάθος συνέβη όταν ένας χειριστής υπολογιστή έβαλε στα δεδομένα τους αριθμούς “93-97” αντί του σωστού “1993 – 1997”. Έτσι, ο υπολογιστής καταχώρησε στη βάση δεδομένων όλα τα ονόματα των ανδρών που γεννήθηκαν τόσο το 1893-1897 όσο και το 1993-1997.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου