ΔΙΕΘΝΗ

Ανακάλυψαν το παγωμένο σώμα ενός ορειβάτη στις γαλλικές Αλπεις

ανακάλυψαν-το-παγωμένο-σώμα-ενός-ορει-425395

Ορειβάτες ανακάλυψαν το παγωμένο σώμα ενός νεαρού αναρριχητή που είχε εξαφανιστεί πριν από 32 χρόνια στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τον Πάτρις Χιβέρτ είχαν δει ζωντανό για τελευταία φορά την 1η Μαρτίου 1982, όταν ξεκίνησε για μια μοναχική ανάβαση στην οροσειρά Mont Blanc στα γαλλο-ιταλικά σύνορα.

Ο 23χρονος τότε αναρριχητής δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του, μετά την απότομη αλλαγή του καιρού.

Οι αξιωματούχοι διάσωσης ανέφεραν πως το παγωμένο σώμα του ορειβάτη βρέθηκε μαζί με την ταυτότητά του ενώ φορούσε ακόμη τα πέδιλά του.

Το σώμα του ανακάλυψαν δύο ορειβάτες στις 3 Ιουλίου στον παγετώνα Talefre σε υψόμετρο 2.687 μέτρων, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Dauphine Libere.

Ο πατέρας του, Ζεράρντ, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL πως είχε χάσει κάθε ελπίδα να βρεθεί στο σώμα του γιου του. «Είμαι άνθρωπος του βουνού και θα προτιμούσα να μείνει εκεί… ήταν καλύτερα στο βουνό παρά σε ένα φέρετρο. Βρισκόταν στο στοιχείο του» δήλωσε.

Χιλιάδες ορειβάτες διακινδυνεύουν τη ζωή τους στο επικίνδυνο έδαφος και τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή Mont Blanc, με δεκάδες να σκοτώνονται κάθε χρόνο.

Μάλιστα, το 2012, εννέα ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στις γαλλικές Άλπεις, όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου