ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην Ισπανία ο Ολυμπιακός

στην-ισπανία-ο-ολυμπιακός-733657

Η πρώτη… διαβολοβδομάδα της εφετινής Euroleague, με διπλή αγωνιστική για όλες τις ομάδες, ξεκίνησε από χθες και ολοκληρώνεται μεθαύριο Παρασκευή. Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χθες εκτός έδρας απέναντι στην Μπάγερν και τη σκυτάλη παίρνει απόψε ο Ολυμπιακός, που δοκιμάζεται στις 9.45μ.μ. (TV: Νοvasports 2) στην έδρα της Μπασκόνια από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ.

Οι υποχρεώσεις των δύο ομάδων στη διοργάνωση θα συνεχιστούν το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, αυτή τη φορά επί ελληνικού εδάφους. Την πρώτη ημέρα (18/10, 9μ.μ.), η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα υποδεχθεί την ισπανική Γκραν Κανάρια, ενώ μεθαύριο Παρασκευή (19/10, 9μ.μ.), οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Αρμάνι Μιλάνο.

Μπλατ: Είμαστε έτοιμοι

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναγνωρίζει τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπασκόνια, ωστόσο θεωρεί ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για το καλύτερο δυνατό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 59χρονος τεχνικός πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Βιτόρια:

«Η Μπασκόνια έχει έναν κορμό από πέρσι και ενισχύθηκε με στόχο να προσπαθήσει να φτάσει στο Final 4. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι γιατί πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Οι δύο ομάδες θέλουν να παίξουν ένα παρόμοιο στιλ μπάσκετ. Σίγουρα στη Βιτόρια θα δούμε μια ομάδα που θα παίξει σε υψηλό ρυθμό και θα πάρει πολλά σουτ. Έχουν καλούς σουτέρ, αλλά και παίκτες με μέγεθος και αθλητικότητα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε έτοιμοι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Σε κάθε αγώνα η νοοτροπία και ο χαρακτήρας μιας ομάδας είναι σημαντικά στοιχεία, ανεξάρτητα από το στιλ σου. Εξαρτάται πόσο είσαι πνευματικά έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις αρετές του αντιπάλου και να εκμεταλλευτείς εσύ τα δικά σου ατού».

Οι διαιτητές της αναμέτρησης που ορίστηκαν από τη διοργανώτρια αρχή είναι οι εξής: Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Αμίτ Μπαλάκ (Ισραήλ).

Με κόσμο κόντρα

στην Μπασκόνια

Για την Ισπανία «πέταξε» ο Ολυμπιακός ενόψει της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ θέλει να πετύχει το 2/2 σε μία ακόμα εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Μπασκόνια. Η προσπάθειά της αυτή θα έχει αρωγό και τον κόσμο των «ερυθρολεύκων» μιας και στην «Fernando Buesa Arena» θα βρεθούν περίπου 70 φίλοι της ομάδας, οι οποίοι ταξίδεψαν με το τσάρτερ που μετέφερε τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς ρυθμούς ενόψει της αποψινής αναμέτρησης στην έδρα της Μπασκόνια. Οι παίκτες του εξάλλου προέρχονταν από ματς την Παρασκευή με τη Κίμκι, ένα κουραστικό ταξίδι επιστροφής από τη Μόσχα και ένα ακόμα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες με την Κύμη στην Χαλκίδα την Κυριακή.

Το πρόγραμμα της 2ης και 3ης αγωνιστικής:

2η αγωνιστική – Σήμερα

8μ.μ. Αναντολού Εφές-Ζαλγκίρις Κάουνας

8.45μ.μ. Φενερμπαχτσέ-Κίμκι

9.45μ.μ. Αρμάνι Μιλάνο-Ρεάλ Μαδρίτης

9.45μ.μ. Μπασκόνια-Ολυμπιακός

3η αγωνιστική – Αύριο

8μ.μ. ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Νταρουσάφακα

9μ.μ. Μπουντούτσνοστ-Μακάμπι Τελ Αβίβ

9μ.μ. Παναθηναϊκός-Γκραν Κανάρια

10μ.μ. Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

8μ.μ. Κίμκι-Αναντολού Εφές

8.45μ.μ. Ζαλγκίρις Κάουνας-Φενερμπαχτσέ

9μ.μ. Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο

10μ.μ. Ρεάλ Μαδρίτης-Μπασκόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου