ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεύτερος τελικός Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού

δεύτερος-τελικός-ολυμπιακού-παναθη-821107

Ο δεύτερος τελικός των playoffs της Basket League γίνεται σήμερα στις 19:00 (COSMOTE 4 HD) για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, με τους ερυθρόλευκους ήδη να έχουν κάνει το 1-0 στην έδρα του αντιπάλου!

Η προϊστορία των Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος είναι μεγάλη, με τον νικητή του πρώτου ματς να είναι σχεδόν βέβαιο πως θα στεφθεί και πρωταθλητής στο τέλος!

Ετσι για 18η φορά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μονομαχούν για τον τίτλο του πρωταθλητή, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 0-1, κάτι που σημαίνει πως κατά 80% θα είναι και ο φετινός πρωταθλητής της Stoiximan.gr!

Τις τελευταίες 25 σεζόν (από το 1992), 20 ομάδες κατέκτησαν την κορυφή, έχοντας κάνει το 1-0! Μόλις 5 οι περιπτώσεις που το 1-0 δεν ήταν αρκετό, με τους δύο «αιώνιους» να πρωταγωνιστούν σε 4 από αυτές!

Ισοπαλία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού!

Από τη σεζόν 1992/93, μόλις 4 φορές ο νικητής του πρώτου ματς σε αιώνιο ντέρμπι, ανεξαρτήτως έδρας, δεν έφτασε στην κορυφή του πρωταθλήματος στον φινάλε!

Πρώτη φορά το 1993, όταν οι «πράσινοι» έκαναν το 1-0 εντός έδρας, όμως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που με 3-1 κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή!

Στη συνέχεια, είχαμε αντιστροφή ρόλων, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 1-0 στους τελικούς του 1999, όμως το πρωτάθλημα είχε χρώμα… πράσινο στο τέλος με 2-3!

Επόμενη περίπτωση αυτή του 2016, όταν ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εντός έδρας στο game 1, όμως στο τέλος έκανε το 3-1 και ανέβηκε στην κορυφή.

Τελευταία φορά που είδαμε κάτι τέτοιο ήταν την περασμένη χρονιά. Η ομάδα του Πειραιά έκανε το 1-0 στο ΣΕΦ, το «τριφύλλι» απάντησε με break στο τελευταίο ματς και επέστρεψε στην κορυφή της Stoiximan.gr Basket League!

Με λίγα λόγια, κάθε ομάδα έχει από δύο σειρές τελικών, που βρέθηκε πίσω με 1-0, όμως στο τέλος πανηγύρισε εκείνη!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου